Gemeente Hoorn


14 juni opening Cruyff Court

Persbericht d.d.: 9 juni 2006

Woensdag 14 juni a.s. om 14.00 uur wordt het Cruyff Court Hoorn Veld (een kunstgras voetbalveld) officieel in gebruik genomen. Dit gebeurt door Dick Bakker, coördinator Sportopbouwwerk en Menno Renes van de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden. Hoorn is de eerste gemeente zonder betaald voetbalclub met een Cruyff Court KNVB Veld. Na de officiële opening voetballen teams van basisscholen De Kerseboom en Parcival, buurtteams, en Hoornse voetbalverenigingen tegen elkaar op het kunstgras voetbalveld.

Programma opening
13.30 uur: ontvangst genodigden in basisschool Parcival 14.00 uur: officiële ingebruikname van het Cruyff Court KNVB Veld Hoorn door Dick Bakker, coördinator Sportopbouwwerk en Menno Renes van de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden. 14.15 uur: HOSV Friends, G-voetballers, tegen Parcival 14.30 uur: HOSV Friends G-voetballers, tegen De Kerseboom 14.46 uur: 14 minutes of soccer skills 15.00 uur: receptie voor genodigden in Parcival en start 6 tegen 6 wedstrijd tussen de basisscholen Parcival en De Kerseboom, buurtteams en voetbalverenigingen
16.30 uur: prijsuitreiking en afsluiting

Cruyff Court
Het veld is in samenwerking met de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden en het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn in de wijk Kersenboogerd in het parkje tussen de straten Nachtegaal en Grutto gerealiseerd. De stichting Cruyff Courts KNVB Velden (CCKV) wil zo'n 100 Cruyff Courts in Nederland realiseren. Hiermee wil ze een bijdrage leveren aan de integratie in Nederland. Met name in de dichtbevolkte wijken in Nederland wil men via de sport, en het aanbieden van voetbalactiviteiten, integratie van de verschillende lokale etnische en overige groeperingen bevorderen. Daarnaast moet ook het straatvoetbal een nieuwe impuls krijgen door de komst van de Cruyff Courts. (Meer informatie: www.cruyffcourts.org).

Activiteiten
Het Cruyff Court is een openbaar kunstgras voetbalveld. Hier kunnen de jongeren uit de wijk Kersenboogerd het gehele jaar door met elkaar voetballen. Voor hen en voor kinderen met een handicap organiseert het Sportopbouwwerk samen met de aangrenzende basisscholen De Parcival en De Kerseboom, voetbalverenigingen en Stichting Netwerk verschillende sportieve activiteiten.

---