Finale milieuwedstrijd aan boord van de Eendracht in Rotterdam

Sport service benelux

PERSBERICHT

Finale milieuwedstrijd aan boord van de Eendracht in Rotterdam

De finale van de 4e O'Neill Sea Odyssey vindt dit jaar plaats op woensdag 14 juni tijdens de 'Kids Dag' van de 'Volvo Ocean Race Stopover' te Rotterdam.

Uit meer dan 200 inzendingen werden onlangs de vier scholen geselecteerd die in het Dolfinarium te Harderwijk de gelegenheid kregen om hun zelfbedachte plannen voor een schonere zee, aan een jury te presenteren.

De presentaties bestonden uit zelfgemaakte liedjes, raps, toneelstukjes, powerpoint presentaties en filmpjes. Gewapend met spandoeken, zelfgemaakte t-shirts, flyers en posters werden de plannen op indrukwekkende wijze gepresenteerd.

Uiteindelijk heeft de jury bepaald dat Groep 8 van PCBO de Voorde uit Drachten en groep 8a van OBS Bargespaske uit Winterswijk door mochten gaan naar de finale.

Deze twee klassen gaan 14 juni 2006 aan boord van driemastschoener de Eendracht een spannende, educatieve & interactieve ontdekkingsreis tegemoet. Onder begeleiding van zeebiologen en milieudeskundigen gaan ze die dag zelf allerlei verschillende praktijkproeven uitvoeren en maken zij op een interactieve manier kennis met zeebiologie, ecologie, navigatie en veiligheid.

Door middel van het beantwoorden van allerlei milieuvragen wordt uiteindelijk bepaald welke klas zich dit jaar winnaar van de Sea Odyssey trofee mag noemen.

Om de kinderen te laten zien welke instanties dag en nacht bezig zijn met het bewaken van de zee in ons land, verzorgen Bristow Helicopters, de Kustwacht en de KNRM rond 13.30 uur, tegen de achtergrond van de Erasmusbrug, een spectaculaire Save & Rescue demonstratie.