BOVAG

BOVAG Caravan Service Team adviseert kamperende Oranje-supporters

Bron: Persbericht BOVAG
datum: 13-06-2006

Op de Oranjecamping nabij Stuttgart is van woensdag 14 juni t/m zondag 18 juni een BOVAG Caravan Service Team aanwezig om de kamperende supporters te adviseren over de technische staat van hun caravan, vouwwagen of camper. Drie monteurs zijn beschikbaar om de kampeermiddelen van de bijna 2.000 kampeerders gratis te controleren. Waar mogelijk worden eventuele mankementen ter plekke verholpen.

De Afdeling Mobiele Recreatie (AMR) van BOVAG vertoeft vijf dagen op de Oranjecamping en geeft daar voorlichting over het veilig gebruik van caravan, vouwwagen en camper. De kampeerders worden ook geattendeerd op nieuwe regelgeving voor het mistachterlicht. Vanaf 1 juli 2006 gaat de politie namelijk bekeuren voor het ontbreken van een mistlamp op een aanhangwagen en caravan van minder dan 750 kg.

Uit recent onderzoek van BOVAG blijkt dat een groot deel van de caravans ernstige gebreken vertoont. De brancheorganisatie onderzocht 300 caravans op campings in Nederland en constateerde o.a. bij driekwart van de onderzochte caravans verouderde gasslangen. Daarnaast werden er vaak gebrekkige remsystemen, kapotte verlichting en versleten of verouderde banden aangetroffen. Samen met de ANWB adviseert BOVAG dan ook om de caravan of vouwwagen minimaal eens in de twee jaar grondig te laten inspecteren door een erkend bedrijf.

Voor genoemde gasslangen geldt dat zwarte slangen elke twee jaar moeten worden vervangen en oranje exemplaren elke vier jaar. Na verloop van deze termijnen is de kans groter dat het rubber van de slangen poreus wordt. Daardoor kan gaslekkage ontstaan, met alle risico van dien.

BOVAG AMR
BOVAG AMR vertegenwoordigt 250 gespecialiseerde caravan-, camper- en vouwwagenbedrijven, die met ongeveer 1.500 werknemers een omzet realiseren van 1 miljard euro.