Ingezonden persbericht


FINALE NIJMEEGSE THEATERSPORT COMPETITIE

Binnenste Buiten vs. Buiten Bereik

Organisatie: Cultuur op de Campus - Radboud Universiteit Nijmegen Waar en wanneer: woensdag 14 juni, LUX (Mariënburg 38-39), 20.00u

Theatersport - razendsnel en hilarisch improvisatietheater in wedstrijdvorm - lééft in Nijmegen. De vele teams spelen hun thuiswedstrijden in de kroeg. Maar tot vijf jaar geleden bestond er nog geen Nijmeegse competitie. Omdat theatersport een typische studentensport is, was Cultuur op de Campus bij uitstek de organisatie om die op poten te zetten. Maandelijks is er een voorronde in het CultuurCafé, en nu, aan het einde van het collegejaar, vindt de finale plaats in de theaterzaal van LUX. De finalisten zijn Binnenste Buiten (www.binnenste-buiten.tk) en Buiten Bereik (www.buitenbereik.nl). Ook in 2004 en 2005 stonden deze teams in de finale tegenover elkaar. Beide keren behaalde Buiten Bereik de overwinning. Zal dat deze keer anders zijn?

Het programma van Cultuur op de Campus, de culturele organisatie van de Radboud Universiteit Nijmegen, omvat twee competities waarbinnen studenten zelf het podium beklimmen. Vorige week vond (na zes voorrondes op de universiteit en twee halve finales in Merleyn), in Doornroosje de finale plaats van de studentenbandstrijd Kaf en Koren. De overwinning was voor The Feromones (www.feromones.nl) , die gewonnen werd door The Feromones. En morgen vindt dan de apotheose plaats van de Nijmeegse Theatersport Competitie, na een achttal voorrondes in het CultuurCafé op de universiteitscampus. Binnenste Buiten of Buiten Bereik ... wie wordt de nieuwe Nijmeegse Theatersport Kampioen?

Noot voor de pers
Neem voor meer informatie contact op met Lydia van Aert: cultuuropdecampus@dsz.ru.nl of 024-3615912.

Cultuur op de Campus
Lydia van Aert
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 6, k -1.70
T: 024 - 361 59 12
F: 024 - 361 55 47
E: cultuuropdecampus@dsz.ru.nl / l.vanaert@dsz.ru.nl W: www.ru.nl/cultuuropdecampus