Woensdag 14 juni te zien bij Team West

Leiderdorp/Den Haag, 14-06-2006 o Woensdag 14 juni 2006 brengt Politie Hollands Midden samen met buurkorps Haaglanden tijdens het TV-programma 'Team West' van RTV-West de volgende zaken onder de aandacht:

Internetoplichters weer erg actief Politie Hollands Midden waarschuwt voor oplichters die via internet mensen proberen op te lichten. De afgelopen tijd is er vanuit Leiden en Voorschoten een aantal meldingen van mails van met name Afrikaanse - oplichters binnengekomen bij politie Hollands Midden.

Het gaat om een variant van de zogeheten 419 scam. De afzender doet zich voor als een soort advocaat die op zoek is naar de nabestaanden van iemand die is omgekomen bij de tsunami die eind 2004 veel slachtoffers maakte in Azië. Na lang onderzoek heeft hij zogenaamd ontdekt dat de ontvanger de enige nabestaande is en dat er een erfenis van ruim 8 miljoen dollar is. Om die te kunnen ontvangen moet de ontvanger vooraf geld overmaken voor kosten die gemaakt moeten worden om het bedrag vrij te krijgen. Uiteraard is er geen erfenis en is het slachtoffer zijn geld kwijt.

Heeft u informatie over deze zaak, belt u dan met Politie Hollands Midden, tel. 071-5249039.

Sieraden gestolen bij inbraak In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 januari is er ingebroken in een woning aan de Buitenklingen in Den Haag. De dader of daders zijn het balkon aan de achterzijde opgeklommen en daarna via de eerste etage de woning binnengedrongen. Uit de woning werd een grote hoeveelheid goederen gestolen, waaronder een notebook en sieraden. Van enkele opvallende sieraden worden afbeeldingen getoond in de uitzending van woensdag 14 juni.

De politie is op zoek naar mensen die in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 januari iets opvallend hebben gezien in of rond de Buitenklingen in Den Haag. Ook wil de politie graag spreken met mensen die de getoonde sieraden na 20 januari nog hebben gezien of weten waar de sieraden nu zijn. Wellicht zijn de spullen ergens te koop aangeboden.

Heeft u informatie over deze inbraak, belt u dan met de recherche van bureau Loosduinen via tel 070-4241500.

Als u uw tip anoniem wilt doorgeven, belt u dan met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Reportage: Verkeer Op een scootmobiel zit een brommerkenteken en toch moet de bestuurder zich gedragen als een automobilist. Daardoor bestaat er soms wat onduidelijkheid. Heb ik een rijbewijs nodig om in een scootmobiel te mogen rijden? Mag je je scootmobiel op de stoep parkeren? Waar moet ik met mijn scootmobiel rijden? Verkeersspecialist Rob Coobs van politie Haaglanden heeft het antwoord.

Tijdstip uitzendingen Het regionale tv-programma Team West is iedere woensdag te zien op RTV West om 17.29, 19.30, 21.30 en 23.30 uur. De uitzending wordt iedere donderdag tot 15.00 uur herhaald.

Uitzending gemist? Heeft u een uitzending gemist of wilt u een deel van de uitzending nog eens terugzien, kijk dan op de website van Team West waar u de opname kunt downloaden. De opname is nog een hele week na de uitzending te bekijken.

Productie Team West

Het programma duurt ongeveer acht minuten en bestaat uit opsporingsberichten en achtergrond items. Team West is een samenwerking tussen Politie Haaglanden, Politie Hollands Midden, het Openbaar Ministerie Den Haag en TV West. De zaken die u te zien krijgt, spelen zich af in de politieregios Hollands Midden en Haaglanden.