Gemeente Boarnsterhim


Parkeren Halbertsmaplein It Grien te Grou

Om de parkeerdruk in het centrum van Grou enigszins te verlichten heeft het college besloten om de parkeermogelijkheid uit te breiden met parkeerplaatsen op It Grien.
De publicatie hierover in Op `e Hichte heeft er toe geleid dat er door een aantal middenstanders briefjes op hun ramen werden geplakt met de mededeling dat men op It Grien mocht parkeren. Niets is echter minder waar. Dit heeft er echter wel tot gevolg dat er lukraak op It Grien geparkeerd wordt.
Afgelopen week zijn er op It Grien met blauwe verf parkeervakken aangebracht, met daarin een P van parkeren.
Wat betekent dit nu concreet?
Als u vanaf de Doorbraak naar het Halbertsmaplein / It Grien rijdt staat er aan de rechterzijde een bord P-zone 1,5 uur met als onderschrift 9.00 tot 18.00 uur.
Dit betekent dat men tussen 9.00- 18.00 gedurende maximaal 1,5 uur in één van de met blauwe lijnen aangegeven parkeervakken mag parkeren. Tussen 18.00 's avonds en 9.00 's morgens mag men onbeperkte tijd parkeren, echter ook dan alleen in de aangegeven parkeervakken. Wie buiten de vakken parkeert neemt het risico van een bekeuring. De politie zal de komende week nog waarschuwend optreden, daarna krijgen de foutparkeerders een bekeuring.