Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Hulpdiensten in de weer na vermissing stel

Publicatiedatum: 14-6-2006 9:16:29

Wageningen/Randwijk - Hulpdiensten van politie en brandweer zijn in de nacht van dinsdag op woensdag in de weer geweest in de Rijn bij Wageningen nadat melding was gemaakt van een vermist stel, een zeventienjarige jongen en een achttienjarig meisje, beiden uit Wageningen. Het stel werd na een zoektocht ongedeerd op het droge aangetroffen.

Volgens enkele getuigen zou het stel omstreeks twee uur `s nachts onder invloed van alcohol in de Rijn bij Wageningen zijn gesprongen om de rivier over te zwemmen. Toen de twee op aanroepen niet meer reageerden werd de politie gealarmeerd. Daarop rukte enkele surveillances van de politie, aangevuld met een surveillancehond en een politieboot van de Waterpolitie uit. Ook een ploeg van de brandweer werd ingezet. Nadat alle eenheden waren ingezet troffen twee agenten van de Elster politie het meisje en de jongen aan op de oever van de Rijn in Randwijk. De twee hadden een leegstaande caravan gevonden om daar de nacht door te brengen en bleken niets te mankeren. De jongen en het meisje zijn door de politie aan hun ouders overgedragen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gewonde bij ongeval A30, rijbewijs ingevorderd

Publicatiedatum: 14-6-2006 9:15:48

Ede - Een 25-jarige man uit Rhenen is dinsdagavond met onder meer nekletsel naar het ziekenhuis gebracht nadat hij betrokken was geraakt bij een ongeval op de A30 bij Ede. Het slachtoffer zat als passagier in de auto van een 22-jarige Edenaar. De politie heeft het rijbewijs van de Edenaar ingevorderd. Die was bij het ongeval met de schrik vrij gekomen. De politie verdenkt de Edenaar van gevaarlijk rijgedrag.

Even voor negen uur reed de Edenaar over de A30 van Lunteren richting Ede. Tijdens een inhaalmanoeuvre verloor de automobilist de macht over het stuur en botste tegen de vangrail Die raakte daardoor beschadigd, evenals de auto van de Edenaar. Twee tegenligger, die op de andere rijbaan reden, liepen schade op aan hun auto's door rondvliegende brokstukken. De man uit Rhenen had vermoedelijk tijdens het rijden geen gordel om en had te kampen met geheugenverlies en nekletsel. De politie vermoedt dat (te) hoge snelheid een rol heeft gespeeld bij het ongeval. Gedurende de afhandeling werd de volledige rijbaan van de A30 tussen Lunteren en de afrit Ede afgesloten. Het doorgaande verkeer werd omgeleid. Door Rijkswaterstaat is een noodreparatie uitgevoerd aan de vangrail. Ook het wegdek moest worden gereinigd. Bij de Edese automobilist is geen drankgebruik geconstateerd. De verkeersongevallendienst onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerker opgepakt na mishandeling vriendin

Publicatiedatum: 14-6-2006 9:15:03

Nijkerk - Een 22-jarige man uit Nijkerk is in de nacht van dinsdag op woensdag door de politie opgepakt wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht zijn achttienjarige vriendin op straat te hebben geduwd waardoor ze was gevallen. Ook zou hij haar bedreigd hebben. Een getuige had de twee rond één uur over straat zien lopen en kreeg de indruk dat er een ruzie gaande was. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Inmiddels bleek het stel te zijn aangekomen bij het ouderlijk huis van het meisje waarbij de ruzie nog steeds gaande was. Daarop belde ook de vader van het meisje de politie. Die trof beiden even later nog voor de ouderlijke woning aan. Na het aanhoren van het verhaal van het slachtoffer en de getuigen werd de Nijkerker aangehouden. De man is ingesloten voor onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Motorrijder breekt been na aanrijding

Publicatiedatum: 14-6-2006 9:14:30

Wageningen - Een 52-jarige man uit Wageningen is dinsdagavond met een vermoedelijke beenbreuk naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding. De man was omstreeks kwart over negen op het Emmapark tegen een verkeersheuvel gereden. Volgens verklaringen van getuigen en het slachtoffer zelf reed de Wageninger over de Walstraat van het Plantsoen richting Emmapark. Door nog onbekende oorzaak verloor de man tijdens het rijden de macht over het stuur en botste op de verkeersheuvel. De Wageninger is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen sprake van drankgebruik.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man gewond bij bedrijfsongeval

Publicatiedatum: 14-6-2006 9:13:59

Ede - Een 36-jarige man uit Hattem is dinsdagochtend gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Ede. De man was tijdens werkzaamheden in een bedrijf aan de Kryptonstraat van een laadklep van een vrachtauto gevallen. Daarbij waren ook een krat met goederen omgevallen en op het slachtoffer terecht gekomen. De Hattemer had te kampen met pijn aan onder meer zijn nek en zijn benen en is per ambulance overgebracht naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei. Door de politie is de Arbeidsinspectie ingeschakeld om onderzoek te doen naar de oorzaak en de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606