Gemeente Goirle


Begeleid door muzikale klanken werd woensdagmiddag door wethouder Van Eijkeren de eerste betonlaag gestort voor het appartementcomplex Beukenhof, dat op de hoek Thomas van Diessenstraat / Oude Kerkstraat gebouwd wordt. Hij werd daarbij geholpen door Virginie Mes, een van de toekomstige bewoonsters en achterkleindochter van Jan van Besouw, en de heer Bosch, directeur Heijmans Vastgoed. Alle kopers van een appartement waren door de aannemer uitgenodigd voor deze feestelijke happening.

De aannemer stelde bij de start van het werk een cheque van duizend euro voor een goed doel ter beschikking. Wethouder Van Eijkeren mocht deze cheque aan een goed doel schenken. Het SCAGG bestuur in de persoon van de heer J. van der Steen, ontving uit handen van directeur Bosch symbolisch een klok voor het carillon dat op termijn aan het Jan van Besouw moet komen.

Wethouder Van Eijkeren schonk het bedrag aan het WIG. WIG staat voor 'Wonen in Goirle' en is een initiatief van ouders met een geestelijk en/of lichamelijk gehandicapt kind. Deze jongeren komen in woningen van het appartementencomplex Bergvenne aan de St. Jansstraat. Noortje Aerts, een van de toekomstige bewoonsters, en haar moeder waren naar het C.C. Jan van Besouw gekomen om de cheque in ontvangst te nemen. Noortje genoot van alle aandacht.

Wethouder Van Eijkeren en mevrouw V. Mes storten de eerste betonlaag Mevrouw Aaerts en dochter Noortje met de cheque van 1000 euro die de aannemer schonk SCAGG bestuurslid J.v.d.Steen met de eerste symbolische klok voor het carillon