Politie Friesland

Politieberichten van 14 juni 2006

Fryslân, 14-06-2006 o Politieberichten van dinsdag 13 juni 07.00 uur tot en met woensdag 14 juni 07.00 uur.

Zuidwest-Fryslân: politie houdt executieactie
De politie Fryslân heeft dinsdag in Zuidwest-Fryslân een zogenaamde executieactie gehouden. Bij een dergelijke actie worden mensen bezocht die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten of achterstallige boetes moeten betalen. Tijdens de actie werden circa 75 adressen bezocht. In totaal werden zeven personen aangehouden die bij elkaar nog 224 dagen aan gevangenisstraffen of hechtenis moesten uitzitten. Een 25-jarige inwoner van Heerenveen nam een groot deel van deze 225 dagen voor zijn rekening. Hij moest nog 130 dagen uitzitten. In Lemmer werd de deur van een woning van een 56-jarige Lemster geforceerd omdat hij weigerde open te doen. Hij moest nog drie dagen uitzitten. Ook werden er drie autos buitengebruik gesteld en voor 4800 euro aan openstaande boetes geïnd.

Heerenveen: brand in bedrijfsverzamelgebouw
De politie heeft dinsdagochtend geassisteerd bij een brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Ynfeart. De brand was moeilijk te bestrijden omdat het vuur zich verspreidde tussen de dakplaten waardoor de brandweer er moeilijk bij kon. Het brandweerkorps van Heerenveen heeft met behulp van de omliggende korpsen de brand geblust.

Joure: inbraak in bedrijfspand
In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Edisonweg. Men kwam binnen door een ruit te forceren. Er werd een geldbedrag van enkele honderden euros weggenomen. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in. Een 39-jarige inwoner van Joure deed aangifte.

Rottevalle: inbraak in twee woningen
De politie onderzoekt twee inbraken in woningen aan de Buorren en de Bildwei. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men in beide gevallen binnen door een ruit te forceren. Uit de woning aan de Buorren werden onder andere een rijbewijs, bankpas en een geldbedrag van enkele tientallen euros weggenomen. De 67-jarige bewoner deed aangifte. Uit de woning aan de Bildwei werden onder andere een rijbewijs, videocamera, bankpas en een geldbedrag van enkele tientallen euros weggenomen. De 38-jarige bewoonster deed aangifte.

Oppenhuizen A7: auto uitgebrand
De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een autobrand op de A7 nabij Oppenhuizen. De bestelauto van een 38-jarige inwoner van Apeldoorn vatte door onbekende oorzaak vlam. Helaas kon de brandweer niet voorkomen dat de auto verloren ging.

Sneek: beginnende brand in winkel
De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een beginnende brand in een winkel aan de Oosterdijk. Door kortsluiting was er een lichte rookontwikkeling ontstaan. De medewerkers en de bezoekers van de winkel hadden het pand reeds verlaten, waarna de brandweer het gehele pand heeft gecontroleerd. Er bleek een aantal draden te zijn gesmolten.

Fochteloo: tractor uitgebrand
De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een tractorbrand in een weiland aan het Zuideinde. Door onbekende oorzaak was de tractor van een 52-jarige inwoner van Smilde in brand gevlogen. De brandweer kon niet voorkomen dat de tractor verloren ging.

Buitenpost: jongentje gewond bij aanrijding
Een 4-jarig jongentje is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijdig op de Ruiterstraat. Op de kruising Hoefslag met de Ruitersweg stak hij plotseling de weg over. Een 22-jarige automobilist uit Buitenpost kon ondanks krachtig remmen een aanrijding niet meer voorkomen. Het jongentje werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Drachtstercompagnie: fietser ten val
Twee inwoonster van Drachten van 17 en 19 jaar zijn gistermiddag op De Skieding gewond geraakt. De twee fietsten naast elkaar op het fietspad toen het 17-jarige meisje rechtsaf sloeg, terwijl het 19-jarige meisje rechtdoor reed. Ze kwamen met elkaar in botsing en kwamen ten val. De 19-jarige werd met licht hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Het 17-jarige meisje liep een hersenschudding op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Heerenveen: motorrijder ten val
Een 31-jarige motorrijder uit Drachten is dinsdagavond op de A7 bij de afslag Tjalleberd gewond geraakt. De man raakte op de afrit de controle over zijn voertuig kwijt en kwam ten val. Hij werd met een gebroken enkel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Leeuwarden: inbreker aangehouden
De politie heeft dinsdagavond in de Goudenregenstraat een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van inbraak in een woning. Bij de politie was een melding binnengekomen dat een man een poging had gedaan om in te breken in een woning aan de
Goudenregenstraat. De politie was snel ter plaatse omdat één van de politieautos op het moment van de melding over de Groningerstraatweg reed. De 28-jarige Leeuwarder liep over de Goudenregenstraat in de richting van de Groningerstraatweg. Hij werd aangesproken door de agenten omdat hij bebloed was. Agenten troffen bij hem een deel van een schaar aan. In de woning waar was gepoogd om in te breken werd het andere deel van de schaar aangetroffen. De man werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.

Bolsward: verdachte aangehouden voor mishandeling en rijden met drank op
De politie heeft dinsdagavond een 51-jarige inwoner van Makkum aangehouden op de A7. De auto waarin de man reed werd op de Weersterweg gesignaleerd, terwijl de verlichting uit was. Even later reed de auto bij Witmarsum de A7 op. De man had de gehele zuidelijk rijbaan nodig. Er werd niet gereageerd op het stopteken van de politie, even later ook niet op de optische- en geluidssignalen. Uiteindelijk is de auto bij de oprit Bolsward klemgereden door twee politiewagens. Op het bureau aangekomen weigerde de man elke medewerking aan een blaastest. Nader onderzoek leerde dat de man net voor zijn aanhouding een 49-jarig inwoonster van Makkum in haar woning had mishandeld. Hierbij liep de vrouw een gezwollen oog op. Ook werd duidelijk dat de verdachte bij het wegrijden uit Makkum tegen een geparkeerd auto op het Estrikwerk in Makkum was aangereden.