Mercury doet twee acquisities

Aanbod uitgebreid met technologie voor helpdeskondersteuning en ITIL-automatisering

Amstelveen, 14 juni 2006 - Mercury, leverancier op het gebied van Business Technology Optimization (BTO), maakt bekend dat het ITIL-gebaseerde technologie en helpdesksoftware heeft overgenomen van Vertical Solutions Inc. (VSI) en Tefensoft Inc. Daarnaast wordt het ontwikkelteam van Tefensoft onderdeel van Mercury. Met de acquisities is een bedrag gemoeid van 18,5 miljoen dollar. De transactie werd gesloten op 7 juni j.l.

De acquisities zijn onderdeel van Mercury's strategie op het gebied van IT-service management (ITSM). Deze strategie is erop gericht klanten te ondersteunen bij het inrichten van een end-to-end ITSM-fundament dat zorgt voor de automatisering van ITIL-processen vanuit bedrijfsperspectief. Daarnaast wordt er op die manier een brug geslagen tussen applicatie- en IT operation teams.

De overgenomen technologie levert standaard ITIL-gebaseerde functionaliteit voor incidentmanagement, probleemoplossing, configuratiemanagement, verandermanagement en release management. Het wordt onderdeel van Mercury's helpdeskoplossing. Dit is een strategisch onderdeel van Mercury BTO Enterprise en de Mercury Application Change Lifecycle-oplossing. Mercury neemt eveneens de research en development-afdeling, het supportpersoneel en de faciliteiten van Tefensoft in Israël over.

Klik hier voor het volledige Engelstalige persbericht

Over BTO
Business Technology Optimization werd in 2002 als concept geïntroduceerd door Mercury. Door de inzet van BTO-oplossingen wordt de bedrijfswaarde van IT geoptimaliseerd en in lijn gebracht met de bedrijfsdoelstellingen. Hierdoor kan door IT een echte bijdrage geleverd worden aan de business.

Over Mercury
Mercury Interactive (OTC: MERQ), een van de belangrijkste leveranciers op het gebied van Business Technology Optimization (BTO), heeft als doel klanten te ondersteunen om de bedrijfswaarde van informatietechnologie te optimaliseren.

Mercury is opgericht in 1989, opereert wereldwijd en is één van de snelst groeiende ondernemingen op het gebied van enterprise software. Mercury biedt software en services om prioriteiten, mensen en IT-processen aan te sturen, om applicaties te leveren en te beheren en de IT-strategie en -uitvoering te integreren.

Klanten in de hele wereld vertrouwen op de producten en diensten van Mercury om de kwaliteit en performance van applicaties te verbeteren en de IT-kosten, risico's en compliance te managen. BTO-producten worden aangevuld met technologieën en diensten van global business partners. Meer informatie over Mercury is te vinden op www.mercury.com.