Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regio, Politiewijzer 2006 op deurmat

Publicatiedatum: 14-6-2006 9:58:31

De Politiewijzer van het korps Gelderland-Midden is van de drukpersen gerold. Het boekwerkje valt binnenkort bij de meeste huisadressen op de deurmat.

In de Politiewijzer vindt u meer informatie over het werk van de politie, maar bijvoorbeeld ook over uw eigen gebiedsagent. Een papieren leeswijzer, is dat niet ouderwets in deze digitale tijd? Zeker niet, de ervaring leert namelijk dat veel mensen de Politiewijzer bewaren en gebruiken als naslagwerk om later de informatie terug te vinden. Natuurlijk kunt u ook altijd kijken op onze internetsite www.politie.nl/gelderland-midden of uw gebiedsagent opzoeken. Verder treft u een populaire versie van het jaarverslag en de resultaten van het korps aan en kunt u lezen over de plannen van uw politie voor de komende periode.

Naast de huis-aan-huis verspreiding worden de Politiewijzers ook neergelegd bij de verschillende politiebureaus in de regio, bibliotheken en andere instanties. Mocht u geen Politiewijzer ontvangen, kunt u dus altijd een exemplaar ophalen bij het politiebureau bij u in de buurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Ede; dode en gewonden bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 14-6-2006 10:00:45

Bij een frontale aanrijding tussen een personenauto en een bestelauto vanmorgen vroeg zijn in Ede drie mensen gewond geraakt en is één persoon overleden. Het ongeval gebeurde op de Apeldoornseweg in Ede. Het verongelukte slachtoffer een 30-jarige Edenaar - zat als bestuurder in een personenauto, die uit de richting van Ede kwam. Hij werd frontaal aangereden door een bestelauto, die uit de richting van Otterlo kwam. De drie inzittenden van deze auto (waaronder de 29-jarige bestuurder uit Goor) zijn gewond geraakt en afgevoerd naar het ziekenhuis. De ernst van hun letsel zal daar verder worden onderzocht.

Door het ongeval, dat omstreeks 7.00 uur plaats heeft gevonden, is de Apeldoornseweg gedurende de ochtendspits voor al het doorgaande verkeer afgesloten geweest. Hoewel dit onmiskenbaar enige hinder heeft gegeven, zijn er voldoende mogelijkheden voor het doorgaande verkeer om een andere route te kiezen.
Door de aanrijding was het wegdek ter plaatse glad en vet geworden. De wegbeheerder (Provincie Gelderland) is dan ook ingeschakeld om het wegdek schoon te maken. Ook de brandweer van Ede (hulpverleningsregio Gelderland-Midden) heeft hulp verleend. Sowieso bij het bergen van het slachtoffer, maar ook bij het schoonmaken van het wegdek.

Onderzoek
De verkeersongevallendienst van de politieregio Gelderland-Midden stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Op grond van de aangetroffen sporen bestaat voorlopig de indruk dat de bestelauto zeer waarschijnlijk niet uiterst rechts heeft gereden. Maar met de inzittenden moet nog worden gesproken. Mogelijk zijn er getuigen, die vlak voor het tijdstip van het ongeval de bestelauto hebben zien rijden of zijn er getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. In dat geval wil de politie graag met hen in contact komen, om op deze manier een duidelijk beeld van de toedracht van het ongeval te kunnen krijgen. Getuigen kunnen de politie bereiken op telefoonnummer 0900 8844.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221