Politie Hollands Midden

Datum: 14 juni 2006

Noordwijk Politie houdt verdachte van geweld aan

De politie heeft woensdagmorgen 14 juni een 24 jarige man in zijn woonplaats Noordwijk aangehouden. De man wordt er van verdacht op zaterdag 3 juni rond 03.00 uur op de Schoolstraat een 39 jarige plaatsgenoot te hebben verwond met een mes. Plotseling werd het portier van de auto waarin hij zat door de verdachte opengetrokken en werd hij in zijn gezicht geraakt door een soort stanleymes. Daardoor liep het slachtoffer een diepe wond in de kin op die in het ziekenhuis moest worden gehecht. Na de aangifte van het slachtoffer stelde de politie een onderzoek in en hield de verdachte vanmorgen aan. Waarom de verdachte toesloeg is nog niet bekend. Beide personen waren bekenden van elkaar.

Noordwijk Politie vordert rijbewijs beginnend bestuurder in

De politie heeft op woensdag 14 juni het rijbewijs ingevorderd van een 20 jarige man uit Noordwijk. De politie controleerde de man in zijn auto rond 00.55 uur op de Abraham van Royenstraat. Hij trok de aandacht van de agenten door daar zonder verlichting te rijden. Al snel werd vastgesteld dat er drank in het spel was en werd hij aangehouden. De uiteindelijke ademanalyse liet een uitslag zien van 540 ug/l (88 ug/l is de wettelijke limiet voor een beginnend bestuurder bij 350 ug/l wordt het rijbewijs ingenomen). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Leiden Politie houdt verdachten van geweld aan

De politie heeft dinsdag 13 juni rond 22.30 uur op de Nieuwe Rijn twee jongens uit Leiden van 15 en 16 jaar aangehouden. De twee voldeden aan het signalement dat door een 23 jarige portier/ medewerker van een uitgaansgelegenheid aan de Breestraat aan de politie was gegeven. Hij deed dit nadat de twee jongens of één van deze een reclamespiegel bij de uitgang kapotschopte en hem een stomp in de maag had gegeven. Dit gebeurde op het moment dat de man vijf jongens uit de zaak verwijderde omdat ze daar vervelend en lastig waren. Buiten zag hij dat ook nog een jongen uit de groep een voorbijrijdende fietser een klap gaf. Hij belde onmiddellijk 1-1-2 waarna de agenten op de Nieuwe Rijn de twee inrekenden. Beiden zijn ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen ze voort.

Leiden Beroving van gsm Een 17 jarige Leidenaar is dinsdag 13 juni, 20.25 uur, beroofd van zijn gsm op de Vossemeerlaan. De jongen liep over het fietspad op de Vossemeerlaan zijn hond uit te laten toen hij benaderd werd door drie jongens op twee scooters. Eén van de jongens sprak de Leidenaar aan en eiste al zijn waardevolle spullen. De Leidenaar ging hier in eerste instantie niet op in, waarop de verdachte hem vastpakte en duwde. Door het gebruikte geweld besloot de jongen zijn mobiele telefoon af te geven. De verdachte is weer achterop een scooter gesprongen en de jongens zijn weggereden. De Leidenaar heeft aangifte gedaan van beroving. De politie is een onderzoek gestart. Gezien het tijdstip is het mogelijk dat er getuigen zijn, zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Leiden, tel 0900-8844.

Leiden Politie treft buit aan in auto Agenten zagen op dinsdag 13 juni, rond 01.00 uur, op de Haagse Schouwweg een auto rijden die zonder verlichting reed. De agenten gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder stopte op de Brandts Buyskade. De bestuurder gedroeg zich zenuwachtig en naast hem zat een passagier die gebukt in de auto zat. De agenten vertrouwden het niet en zagen dat er een aantal beeldschermen in de auto lagen. Op dat moment deed de passagier zijn deur open en ging er als een haas vandoor. Een agent ging in de achtervolging maar raakte hem ter hoogte van het Jacques Urlusplantsoen kwijt. Later trof een andere agent die assistentie verleende de man aan in de bosjes bij het Jacques Urlusplantsoen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau net als de bestuurder van de auto. Vervolgens werd onderzocht waar de circa 10 computers die in de auto lagen vandaan kwamen. Gisteren werd er aangifte gedaan van inbraak in een bedrijf aan de Verbeekstraat waarbij de computers weg waren genomen. De computers worden teruggegeven aan de eigenaar. De twee verdachten van 24 en 25 jaar uit respectievelijk Gouda en Leiden zijn in verzekering gesteld.

Woerdense Verlaat Aanrijding tussen fietser en auto Op dinsdag 13 juni, omstreeks 20.15 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising van de Korte Meentweg met de Leeuwerikstraat. Een 38 jarige automobilist uit de Woerdense Verlaat reed over de Korte Meentweg in de richting van de Uitweg. Op de kruising van de Kort Meentweg met de Leeuwerikstraat wilde hij rechtsaf slaan om de Leeuwerikstraat in te rijden. Een 58 jarige fietsster uit Uithoorn reed over de parallelweg van de Korte Meentweg, vanuit de richting van de Uitweg. Op genoemd kruising wilde zij rechtdoor rijden. De automobilist gaf haar bij het afslaan echter geen voorrang en botste tegen haar aan. De fietsster kwam ten val en raakte gewond aan haar sleutelbeen.

Bodegraven Inbraken in woningen In twee woningen aan de Koninginneweg is op dinsdag 13 juni, op klaarlichte dag, ingebroken. De politie onderzoekt hoe de inbreker(s) zijn binnengekomen. Uit de woningen zijn onder andere portemonnees weggenomen. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Boskoop/Waddinxveen/ Politie houdt verdachten in bij woninginbraak gestolen auto aan Gouda De politie heeft op woensdag 14 juni rond 00.30 op de Hanzeweg in Gouda een 20 jarige man uit Waddinxveen en een 29 jarige man uit Grave aangehouden. De twee reden in een gestolen auto die dinsdagavond na een inbraak in een woning aan de Bosweg in Boskoop gestolen was. Naast de auto werden daar ook een flatscreen en sieraden gestolen. De surveillerende agenten hadden deze informatie tijdens de briefing opgepakt en zagen de auto rijden op de Noordkade in Waddinxveen. Er werd een achtervolging ingezet die eindigde op de Hanzeweg. Daar konden beide verdachten worden ingerekend. Zij zijn ingesloten. De auto is veilig gesteld. De politie zet vandaag het onderzoek voort.

Gouda Politie ontmanteld vier hennepkwekerijen

De politie heeft dinsdag 13 juni vier hennepkwekerijen ontmanteld met in totaal 1449 hennepplanten. De kwekerijen werden aangetroffen in twee woningen, een winkelpand en een loods. Bij drie kwekerijen was er sprake van diefstal van energie. Op één van de adressen werd een 45 jarige man uit Waddinxveen als verdachte aangehouden. Na zijn verhoor is hij in de loop van de middag weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie zet het onderzoek naar de andere verdachten voort. Aan de actie deden agenten van de politie in Gouda, experts verdovende middelen van de Korpsrecherche van Politie Hollands Midden, medewerkers van de energieleverancier Eneco en het ontruimingsbedrijf Ecoloss mee. De politie ging tot deze gecombineerde actie over na meldingen over kweek via Meld Misdaad Anoniem en uit eigen onderzoek. De panden waar de kwekerijen werden gevonden waren een winkelpand aan de Nieuwe Haven waar op de 1e etage 460 hennepplanten groeiden, een loods aan de Meridiaan waar 588 hennepplanten groeiden, een woning aan de Max Havelaarstraat waar op de 1e etage 325 hennepplanten groeiden en een woning aan de Bosboom Toussaintkade waar op een bovenkamer 2 hennepplanten en 74 stekken werden aangetroffen. Alle planten zijn in opdracht van de officier van justitie vernietigd bij afvalverwerking Rijnmond.

Nieuwerkerk aan den IJssel Waterballonnen van viaduct afgegooid Agenten hebben op dinsdag 13 juni, rond 20.20 uur, twee jongens aangehouden. De jongens hebben 's avonds vanaf het viaduct bij het Stationsplein waterballonnen naar auto's gegooid. De weg die onder het station doorgaat is een drukke doorgaande weg, bij de komst van de agenten stonden dan ook diverse auto's in de berm waarvan de bestuurders flink waren geschrokken. Slechts één auto had schade aan de ruit.

Een aantal automobilisten waren naar het viaduct gelopen en hadden de jongens aangesproken op hun gedrag. Vervolgens werd de politie gebeld die de jongens overgebracht heeft naar het bureau. De jongens, van 13 en 14 jaar, hebben aangegeven spijt te hebben van hun daden en niet nagedacht te hebben bij de gevolgen van het gooien van voorwerpen vanaf het viaduct. Automobilisten kunnen hevig schrikken van voorwerpen die vanaf boven op de auto terecht komen, waardoor zij de macht over het stuur kunnen verliezen. Gelukkig bleven persoonlijke ongelukken uit. De politie maakt proces-verbaal tegen de jongens op.

Schoonhoven Boete na winkeldiefstal

Een 47 jarige vrouw uit Vlist heeft dinsdag 13 juni van de politie een boete gekregen van 130 euro. De vrouw was die middag rond 17.00 uur door de filiaalhouder van een supermarkt aan de Cellebroedersstraat betrapt op winkeldiefstal. Zij rekende haar boodschappen bij de kassa niet volledig af. Het ging hier om een bedrag van ongeveer 50 euro was de vrouw niet afrekende. De politie werd gewaarschuwd die de vrouw aanhield en meenam naar het bureau. Zij kreeg daar direct een boete opgelegd.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --