Juni 2006

Turkije bezig met inhaalslag
Marktleider Corendon positief
Corendon, specialist op het gebied van reizen naar Turkije, signaleert het herstel van boekingen op Turkije. Ook uit de cijfers van TNS-NIPO blijkt dat de bestemming op dit moment bezig is met een ware comeback met een marktaandeel van ruim 26%. Corendon verwacht dat Turkije aan het einde van het jaar wederom de grootste Nederlandse vliegvakantiebestemming is, met een aandeel tussen de 28 en 30%. Turkije beleeft comeback vanaf april 2006
De boekingen op Turkije lieten in de eerste periode van dit jaar een aanzienlijke daling zien ten opzichte van de cijfers van `topjaar' 2005, waarin Turkije een marktaandeel van 39% behaalde. Vanaf maart en met name april 2006 beleeft Turkije een ware comeback als zomervakantiebestemming. Tussen 9 april en 7 mei 2006 hebben 188.074 Nederlanders hun zomervakantie per vliegtuig geboekt, 21% naar Spanje, 23% naar Griekenland en met een aandeel van 30% staat Turkije bovenaan. Van 1 januari tot en met 7 mei hebben 367.989 Nederlanders een vakantie naar Turkije geboekt, 26% van het totaal aantal boekingen.

Verwacht marktaandeel van 28-30%
"Op dit moment is het aantal geboekte passagiers voor zomer 2006
1.443.889, ongeveer 1 miljoen Nederlanders gaan nog boeken. Wij verwachten dat 35% hiervan voor een vakantie naar Turkije kiest. Dit vanwege de prijs kwaliteit verhouding, aangeboden capaciteit, gastvrijheid en service. Turkije is van oorsprong een last-minute markt en kent veel repeaters. Ik verwacht dat Turkije ook in 2006 als grootste vakantiebestemming per vliegtuig eindigt met een marktaandeel van 28 tot 30%. Acceptabel wat ons betreft, het aandeel van vorig jaar (39%) zien wij als unieke uitzondering," aldus Atilay Uslu, directeur Corendon Vliegvakanties.

Over Corendon Vliegvakanties
Corendon Vliegvakanties is opgericht in 2000 en is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende touroperators op de Nederlandse en Belgische markt. Door uitstekende samenwerking met lokale agenten, hoteliers en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen kan Corendon zeer voordelige en kwalitatief goede reizen aanbieden naar Turkije. Zie ook www.corendon.nl.