Politieberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 14-06-2006

Gesloten verklaring

MONTFOORT- Op dinsdag werd van 08.00 tot 09.00 uur gecontroleerd op de Achthoven West. 4 Weggebruikers negeerden de geslotenverklaring en kregen hiervoor een bekeuring.

Aanrijding letsel

AMSTELHOEK- Op dinsdagmiddag raakte een bromfietser gewond na een aanrijding met een bus. Omstreeks 17.20 uur reed een 17-jarige bromfietser over de Mijdrechtse Zuwe. Hij zag hierbij een bus over het hoofd en reed hier tegenaan. Na de aanrijding kwam de bromfietser uit Uithoorn ten val en brak hierbij zijn sleutelbeen en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Ruzie over BBQ

MAARSSEN- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij geweld had gebruikt tegen een buurtbewoner. Een 52-jarige man uit Maarssen was aan het BBQ-en aan de Bloemstede. Een 75-jarige buurtbewoner was het hier niet mee eens i.v.m. de gezondheid van zijn vrouw. Men wilde de BBQ niet uitmaken en de 75-jarige man uit Maarssen spoot op een gegeven moment de BBQ en de bezoekers nat. Vervolgens sloeg hij de 52-jarige man met een stalen buis en hierdoor liep de man een vleeswond op. De 75-jarige man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aanrijding fietser/bestelbus

WOERDEN- Op dinsdagmiddag raakte een fietser gewond bij een aanrijding. Omstreeks 15.00 uur reed een 37-jarige man uit Harmelen op zijn fiets over de Steinhagenseweg. Een 51-jarige automobilist uit Woerden kwam uit het Veluwemeer en zag vermoedelijk door de zon de fietser over het hoofd. Een aanrijding ontstond en de man liep mogelijk een lichte hersenschudding op en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Taakstraf en begeleiding voor vechtende meisjes

MIJDRECHT/MAARSSEN- Een van de vier meisjes die zich op 8 maart 2006 in het centrum van Mijdrecht schuldig maakten aan mishandeling van twee andere meisjes, heeft op de otp-zitting van 29 mei een taakstraf gekregen van twintig uur. Daarnaast is de maatregel hulp en steun voor een half jaar opgelegd.

Een otp-zitting (oproeping ten parkette) is een afdoening buiten de rechter om waarbij minderjarigen een taak- of leerstraf krijgen aangeboden. Op 29 mei verscheen een van de vier meisjes voor de officier van justitie. Haar wordt openlijk geweld ten laste gelegd. Het meisje kreeg hiervoor een werkstraf van twintig uur. Bureau Jeugdzorg zorgt voor de uitvoer van deze straf. Daarnaast zorgt Jeugdreclassering van Bureau Jeugdzorg voor de uitvoer van de maatregel hulp en steun voor de duur van zes maanden. De andere drie meisjes worden opgeroepen voor een otp op 28 augustus.

De twee leerlingen van het Nifterlake College in Maarssen die ervan verdacht worden zich op 3 maart schuldig te hebben gemaakt aan openlijk geweld tegen een medescholiere, zijn op 18 mei verschenen voor de kinderrechter. Deze zaak is terugverwezen naar de rechter-commissaris voor het horen van getuigen en aangehouden voor onbepaalde tijd.

Deze vechtpartij leidde tot grote ophef omdat een medeleerling de vechtpartij op film vastlegde en de beelden werden gepubliceerd op internet. Op de beelden zou te zien zijn dat de geweldpleegsters worden aangemoedigd door medescholieren en in eerste instantie niemand ingreep.