Gemeente Hengelo

Laatste kans om asbestweg of -erf aan te melden voor gratis sanering

De gemeente Hengelo doet met klem een oproep aan eigenaren van asbestwegen, -paden en erven om zich te melden. Ook bij twijfel worden eigenaren verzocht zich te melden. Dat kan nog tot en met 30 juni. De daadwerkelijke sanering vindt plaats in de periode tussen 2007 en 1 januari 2010. Het Rijk betaalt het onderzoek en de eventuele sanering. In de gemeente Hengelo zijn inmiddels enkele tientallen asbestwegen en
-erven aangemeld door particulieren, bedrijven of instellingen. Klik hier om u te melden

Het aanmelden van een asbestweg of -erf kan ook via het Landelijk Meldpunt Asbest, telefonisch 0800-6353272 (0800-MELDASBEST) of via internet www.meldasbest.nl.

Blootstelling aan asbest is levensgevaarlijk

De inventarisatie in Hengelo en andere gemeenten moet alle asbesthoudende wegen en erven in de regio rond Goor in kaart brengen. In een gezondheidsonderzoek is aangetoond dat mensen zijn overleden als gevolg van blootstelling aan asbest in wegen en erven.

Strafrechterlijke vervolging

Eigenaren die zich na 30 juni 2006 niet hebben gemeld voor de saneringsregeling en waarbij wordt geconstateerd dat er asbest in hun wegen of erven is verwerkt, kunnen strafrechtelijk worden vervolgd. Bovendien draaien zij zelf op voor de kosten van de sanering.

Klik hier voor antwoorden op veel gestelde vragen over asbest