Politieberichten Eemland zuid, 10.20 uur

Utrecht, 14-06-2006

Tasjesroof

AMERSFOORT Op dinsdag 13 juni, tussen 14.30 en 14.45 uur, werd op het Faustpad een 86-jarige inwoonster van Amersfoort beroofd van haar tas.

De vrouw liep met haar rollator vanaf de Verdistraat naar de Aïdastraat, toen op het Faustpad een onbekende jongen naast haar stopte met zijn fiets. De jongen pakte vervolgens de handtas van het slachtoffer uit het mandje van de rollator en fietste snel weg.

Het signalement van de dader luidt:

- Lichtgetint uiterlijk, ongeveer 16 jaar oud, tussen 1.70 en 1.80 meter lang, en gekleed in beigekleurige wollen jas met capuchon, blauwe spijkerbroek en sportschoenen. De jongen reed op een lichtkleurige damesfiets.

Eventuele getuigen van de tasjesroof worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844 of via het anonieme meldingsnummer 0800-7000.

Snelheid

LEUSDEN De wijkpolitie heeft dinsdagmiddag, tussen 15.00 en 15.40 uur, een snelheidscontrole gehouden op de Randweg.

Hierbij werd gebruik gemaakt van de lasergun en werden 40 passerende bestuurders gemeten. In vier gevallen leidde dit tot een bekeuring omdat men sneller reed dan de toegestane maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De top lag op 83 kilometer per uur.

Aanrijding met letsel

WOUDENBERG De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding met letsel die plaatsvond op dinsdagmiddag 13 juni, rond 15.55 uur, op de Doornseweg.

Een 51-jarige vrouw uit Amsterdam fietste over het fietspad van de Doornseweg toen zij ter hoogte van het Henschotermeer in de flank werd aangereden door een snorfiets. Zowel de vrouw als de bestuurder van de snorfiets en zijn passagier kwamen tengevolge van de aanrijding ten val. De beide opzittenden van de snorfiets zijn vervolgens snel weggerend in de richting van het Henschotermeer en bekommerden zich niet om het slachtoffer. De vrouw had enige schaafwonden en weinig schade aan haar fiets. Een van de jongens die bij de aanrijding betrokken was moet een bebloede knie hebben opgelopen.

De door de jongens achtergelaten snorfiets, een zwartkleurige Tomos, is door de politie overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het wijkteam Leusden en Woudenberg op telefoonnummer 0900-8844.

Brandstofdief aangehouden

WOUDENBERG De politie heeft woensdagmorgen 14 juni, om 01.05 uur, een 31-jarige inwoner van Woudenberg aangehouden voor het stelen van diesel uit een vrachtwagen.

De politie kreeg rond 00.50 uur de melding dat de bestuurder van een grijze Volkwagen Golf diesel had gestolen op het industrieterrein van Scherpenzeel. De getuige verstrekte hierbij ook het kenteken van de auto. Surveillance-eenheden van de districten Heuvelrug en Eemland zuid keken uit naar het voertuig en kwamen deze tegen op terrein van het benzinestation aan de Randweg in Woudenberg. De agenten zagen dat de auto naast een vrachtwagen geparkeerd stond en dat er een slang vanaf de vrachtwagen naar de personenauto was bevestigd. Toen de bestuurder bemerkte dat hij op heterdaad betrapt was probeerde hij aan zijn aanhouding te ontkomen door snel weg te rijden. Hierbij hing de slang nog in de brandstoftank van zijn auto. De agenten konden de man echter achterhalen en hielden hem aan. Hij werd ingesloten in het politiebureau. Zijn auto is inbeslaggenomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Onder invloed

LEUSDEN De politie heeft woensdagmorgen, om 01.50 uur, een 20-jarige inwoner van Leusden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd gecontroleerd op de Groene Zoom omdat hij opviel door zijn rijgedrag. Op de ademtestapparatuur blies hij 410 ug/l. Hij kreeg meerdere processen-verbaal omdat ook de APK van zijn auto was verlopen.