Juni 2006

British Airways wijzigt bagagebeleid
British Airways gaat wijzigingen aanbrengen in haar bagagebeleid. Vanaf 5 juli mogen passagiers op alle vluchten één standaardformaat koffer of tas en één aktentas, laptoptas of een vergelijkbare tas als handbagage mee aan boord nemen met maximale afmetingen 56 x 45 x 25 cm. Later dit jaar worden nieuwe regels voor ruimbagage ingevoerd. Bovendien zal het gevoerde beleid daarmee voldoen aan de aanbevelingen van het Britse ministerie van Transport en de richtlijnen van BAA, de grootste vluchthavenoperator van het Verenigd Koninkrijk.

Met het nieuwe beleid, dat vanaf juli in fasen in het gehele wereldwijde netwerk van de maatschappij wordt ingevoerd, veranderen de gewichtslimieten voor handbagage, ruimbagage en overbagage. Commercieel directeur Martin George van British Airways zegt: "Een van onze doelstellingen voor de opening van de nieuwe Terminal 5 op Heathrow in maart 2008, is om de procedures voor onze klanten te vereenvoudigen en te versnellen.

Daarom hebben we een nieuw en duidelijk beleid opgesteld waarmee de wachttijden aanzienlijk zullen worden verkort.
Onze nieuwe bagagelimieten blijven vergelijkbaar met of zelfs ruimer dan in het huidige beleid en ten opzichte van onze directe concurrenten."

De wijzigingen in de hoeveelheid handbagage die passagiers aan boord kunnen brengen van een British Airways-vliegtuig zijn per 5 juli 2006 van kracht. Vanaf dan mogen passagiers op alle vluchten één standaardformaat koffer of tas en één aktentas, laptoptas of een vergelijkbare tas als handbagage mee aan boord nemen.

De maximale afmetingen van de handbagage moeten voldoen aan de richtlijnen van het Britse ministerie van Transport, BAA en de International Air Transport Association: 56 cm x 45 cm x 25 cm. Er zal geen gewichtslimiet gelden, maar passagiers moeten hun tas zelfstandig in een van de bagagevakken van het vliegtuig kunnen plaatsen. De aktentas, laptoptas of vergelijkbare tas moet in de ruimte onder de stoel voor de passagier passen.

Dankzij de veranderingen in de limieten voor gratis in te checken bagage worden twee bestaande versies van het beleid samengevoegd die zijn gebaseerd op het aantal koffers of tassen of het totale gewicht, en de bestemming van de vlucht en de klasse waarin de passagier reist.

Op 11 oktober wordt dit nieuwe, samengevoegde beleid voor ruimbagage ingevoerd, gebaseerd op een vast aantal tassen of koffers. Het aantal tassen dat kan worden ingecheckt is afhankelijk van de bestemming van de vlucht en de klasse waarin de passagier reist. Het maximumgewicht voor ruimbagage wordt verlaagd naar 23 kg, waarmee wordt voldaan aan de aanbevelingen voor gezondheid en veiligheid. Klanten van British Airways mogen naast hun ruimbagage gratis één sportartikel meenemen, zoals golfclubs of ski's.

De luchtvaartmaatschappij zal per 11 oktober ook haar kosten voor overbagage bijstellen. Klanten waarvan de tassen of koffers zwaarder zijn dan het maximaal toegestane gewicht zullen worden beboet met een vast bedrag. Deze kosten zijn van toepassing op alle klanten en zijn afhankelijk van de duur van de reis. In de meeste gevallen zullen de kosten lager liggen dan de kosten die de luchtvaartmaatschappij nu hanteert.
British Airways is de eerste luchtvaartmaatschappij die haar klanten de mogelijkheid biedt om vóór aankomst op het vliegveld alvast via internet te betalen voor overbagage. Klanten die gebruikmaken van deze mogelijkheid krijgen 20 procent korting.

Verder zullen per 11 oktober ook veranderingen worden doorgevoerd met betrekking tot sportartikelen en huisdieren. Meer informatie over de veranderingen en alle bagagelimieten kunt u vinden op de website van British Airways, www.ba.com/baggagepolicy.

2006-06-14