Gemeente Stadskanaal

Bouwplannen

Er zijn lichte en reguliere bouwvergunningen met ieder een eigen beslissingstermijn. Deze termijnen zijn voor een lichte bouwvergunning 6 weken en voor een reguliere bouwvergunning 12 weken. In de periode van 2 juni t/m 8 juni 2006 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Stelmaker 32, voor het verbouwen van een bedrijfshal, d.d. 7 juni
* Tros ong., voor het plaatsen van een beweegbare ophaalbrug, d.d. 8 juni

* Baken 34, voor het bouwen van een berging en vergroten van de garage, d.d. 2 juni

Musselkanaal

* De Brink 7, voor het verwijderen van asbestbevattende vloerbedekking, d.d. 8 juni

Mussel

* Musselweg 83, Mussel, het verbouwen van een woning, d.d. 6 juni

Vledderveen

* Vledderweg 11A, voor het bouwen van een kapschuur, d.d. 7 juni
* Vledderweg 11A, voor het bouwen van een woning, d.d. 7 juni

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436. Voor nadere informatie over deze bouwplannen kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet Milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen meldingen ter inzage op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer. De eerste is van:

* C. Blom, Hoofdstraat 34 in Stadskanaal voor het veranderen van een inrichting (banketbak-kerij Blom) aan de Hoofdstraat 34 in Stadskanaal

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze melding (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de meldingen zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis.

De tweede betreft een melding op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer met nadere eis van:

* De heer Fens, Ambachtsstraat 21 in Stadskanaal betreffende het oprichten van een inrichting (lasbedrijf Fens) aan de Ambachtsstraat 21 in Stadskanaal.

Er is een nadere eis gesteld tot beperking van de geluidsbelasting door bovengenoemd bedrijf. Deze nadere eis ligt ook bij de melding ter inzage. Tegen de nadere eis is gedurende zes weken bezwaar mogelijk bij het gemeentebestuur. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Bekendmakingen

Beleidsnota speelautomatenhal, Verordening op de speelautomatenhal Stadskanaal 2005 en procedure

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 juni 2005 de Beleidsnota speelautomatenhal en de Verordening op de speelautomatenhal Stadskanaal 2005 heeft vastgesteld. De verordening geeft de burgemeester de bevoegdheid een vergunning te verlenen voor de vestiging van één speelautomatenhal in het daarvoor door de gemeenteraad aangewezen gebied. De beleidsnota en de verordening liggen met ingang van heden gedurende vier weken ter inzage in het publiekbureau van het gemeentehuis.

U kunt deze stukken ook vinden in onze digitale regelingenbank, en wel op de volgende adressen:
http://www.regels-stadskanaal.nl/regelingen/Beleidsnota_speelautomaten hal/14-06-2006 en
http://www.regels-stadskanaal.nl/regelingen/Verordening_op_de_speelaut omatenhal_Stadskanaal_2005/15-06-2006.

De burgemeester maakt bekend dat hij op 12 juni 2006 de procedure waarlangs hij één vergunning kan verlenen voor de vestiging van een speelautomatenhal in het daartoe door de gemeenteraad aangewezen gebied heeft vastgesteld. Geïnteresseerden voor deze vergunning kunnen een exemplaar van deze procedure aanvragen bij het team Bestuurlijk Juridische Zaken van de gemeente, T (0599) 631 603.

Nadere regels warenmarkten Stadskanaal

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij in hun vergadering van 6 juni 2006 de nota Nadere regels warenmarkten Stadskanaal hebben vastgesteld. Hierin wordt een aantal regels vastgesteld, die moeten zorgen voor een goed verloop van de warenmarkten in de gemeente. Deze regels hebben betrekking op de diepte van marktkramen, de aanwezigheid van motorvoertuigen op het marktterrein, het moment waarop standplaatsen mogen worden ontruimd en de branche-indeling. De nota Nadere regels warenmarkten Stadskanaal treedt acht dagen na deze bekendmaking in werking, dus op 22 juni 2006.

De "Nadere regels warenmarkten Stadskanaal" liggen met ingang van heden gedurende vier weken ter inzage in het publiekbureau van het gemeentehuis. U kunt deze beleidsregels ook vinden in onze digitale regelingenbank, en wel op het volgen-de adres:
http://www.regels-stadskanaal.nl/regelingen/Nadere_regels_warenmarkten
_Stadskanaal/22-06-2006.

Wegafzettingen tijdens Verrassend Stadskanaal

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni 2006 vindt voor de tweede keer het evenement Verrassend Stadskanaal plaats in het centrum van Stadskanaal. Verrassend Stadskanaal is de verzamelnaam van vier evenementen, die twee jaar geleden voor het eerst onder deze paraplu werden georganiseerd. Het gaat dan om Go Sports en Hot Summer Dance op vrijdag en het Voetbal Event en het Groot Muziekspektakel op zaterdag. Het van oorsprong driedaagse evenement wordt in 2006 dus teruggebracht naar 2 volle dagen.

Vrijdag vinden alle evenementen plaats tussen 10.30 en 16.00 uur (met op het Stadsplein een uitloop tot 17.00 uur). Hiervoor zijn het Ghandiplein, sporthal de Spont, het Gen. Maczek-plein, de Europalaan, het Stadsplein en een gedeelte van de Navolaan in gebruik. Deze pleinen kunt u op donderdag al niet meer gebruiken in verband met het opbouwen van de vele activiteiten.

Het centrum zal tijdens Go Sports op de volgende plaatsen voor autoverkeer afgesloten zijn:

* Het Gen. Maczekplein ter hoogte van de Albert Heijn.
* De Europalaan vanaf de viertonde

Dit betekent onder andere dat de parkeerkelder vanaf de kant van het stadsplein niet meer te bereiken is. De in- en uitgang aan de zijde van Theater Geert Teis is wel gewoon in gebruik. Op vrijdag 16 juni vinden de opbouwactiviteiten al vanaf 07.30 uur plaats. Houdt u hier rekening mee. Het opruimen zal duren tot 18.00 uur.

Het tweede, derde en vierde deel van Verrassend Stadskanaal wordt georganiseerd door de Stichting Promotie Stadskanaal. Het bestaat achtereenvolgens uit:

* Vrijdagavond de Hot Summer Dance 20.00 - 02.00 uur, Gen. Maczekplein

* Zaterdag het Voetbal Event 10.00 - 17.00 uur, Gen. Maczekplein met als randactiviteiten het kinderspeelplein op het Stadsplein en het motorsportspektakel op het Ghandiplein (nieuwe gedeelte)
* Zaterdagavond het Groot Muziekspektakel 20.00 - 02.00 uur, Gen. Maczekplein

Hiervoor zijn geen extra wegafzettingen. Wel zijn de genoemde pleinen gedurende dit weekend niet te gebruiken als parkeerplaats. De oude markt, het Ghandiplein voor de Albert Heijn, het Geert Teisplein en het Liliënthalplein zijn wel gewoon als parkeerplaats te gebruiken. Op maandag om 17.00 uur zijn alle opruimactiviteiten achter de rug.

Voor informatie over het programma van Verassend Stadskanaal kunt u terecht op de website van het evenement: www.verrassendstadskanaal.nl.

Hoe zit het nu écht met de woninghuur?

Er zijn in ons land te weinig woningen. Starters op de woningmarkt hebben nauwelijks een kans. Veel mensen kunnen moeilijk een woning vinden die bij hen past. Daarom worden er landelijk vóór 2010 ruim 445.000 nieuwe woningen gebouwd. De komende jaren zullen de huren meer in overeenstemming worden gebracht met de kwaliteit van de woningen. Het nieuwe huurbeleid brengt een juiste balans tussen bescherming van huurders en beweging in de woningmarkt.

Wat verandert er voor huurders?

Voor de meeste huurders (75%) verandert er weinig. Per 1 juli aanstaande is de normale jaarlijkse huurverhoging maximaal 3.2%. 20% van de huurders, die op betere locaties in kwalitatief goede woningen wonen, kan per 1 januari 2007 een extra huurverhoging krijgen van maximaal 0.5%. Als u in zo'n woning woont, krijgt u dat vóór 1 november te horen van uw verhuurder.

Zittende huurders en mensen met een huurtoeslag blijven de komende jaren beschermd, ook na 2010.

Als er in 2008 dan wel in 2010 voldoende woningen in de regio zijn bijgebouwd, kunnen de huren voor nieuwe huurders van betere woningen stijgen. Als u wilt weten wat het nieuwe huurbeleid voor uw eigen situatie betekent, dan kunt u op www.vrom.nl kijken, of gratis bellen met Postbus 51, T 0800-8051.

Inzameling kleding

In de weken van maandag 12 en 19 juni zamelt Werkstad BV kleding in. Vanaf 8.30 uur kan de kleding in zakken en goed zichtbaar bij de weg gezet worden. De routes zijn als volgt ingedeeld:

Maandag 12 juni:

* Stadskanaal Noord, Waterland, Stadskanaal Centrum, Parkwijk, Industrieterrein Dideldom en Bedrijvenpark Stadskanaal

Dinsdag 13 juni:

* Stadskanaal Maarstee, Maarswold, De Hagen, Maarsveld, De Borgen, Vogelwijk

Woensdag 14 juni:

* Musselkanaal, Ceresdorp Maandag 19 juni: Alteveer, Onstwedde, Smeerling

Dinsdag 20 juni:

* Mussel, Kopstukken, Vledderhuizen

De volledige routes in alfabetische volgorde kunt u vinden op de website van de gemeente onder Wonen & Leven.


* 14 juni 2006