Politie Haaglanden

Persberichten 14 juni

Haaglanden, 14-06-2006

Aanrijding eist dodelijk slachtoffer
Delft - Een 58 jarige vrouw uit Delft is woensdag 13 juni omstreeks 08.20 verongelukt tijdens een aanrijding op de kruising van Mekelweg met de Cornelis Drebbilweg. De vrouw reed met haar fiets op de van Mekelweg toen een 30 jarige vrachtwagenbestuurder uit Leidschendam rechts af sloeg de Cornelis van Drebbilweg op en het slachtoffer over het hoofd zag. Het slachtoffer was op slag dood. De Technische Ongevallen Dienst van Politie Haaglanden (TOHD) in samenwerking met Bureau Verkeer onderzoekt de toedracht van dit tragische ongeval.

Verdachten van vernielingen en brandstichtingen bestraft Zoetermeer De politie heeft in augustus 2005 twee Zoetermeerders van 16 jaar aangehouden. Beide jongens werden ervan verdacht een tuinslag die was aangesloten op een opengedraaide waterkraan in de brievenbus gestopt te hebben bij een woning aan de Populierzoom. Tijdens het politieonderzoek aan Bureau Zoetermeer bekenden de verdachten niet alleen verantwoordelijk te zijn voor deze vernieling, maar ook voor diverse brandstichtingen van containers, autos, heggen en voor de brandstichting bij FC Zoetermeer.

Deze zaak is inmiddels voor de rechter geweest en de rechtbank acht bewezen dat beide jongemannen schuldig en veroordeelde beiden tot jeugddetentie gelijk aan het voorarrest (101 en 85 dagen) en daarnaast een voorwaardelijke jeugddetentie van 6 maanden. Een van de verdachten kreeg daarnaast nog een taakstraf van 40 uur opgelegd, omdat hij korter in voorarrest gezeten heeft. Verder is bij vonnis schadevergoeding aan een aantal gedupeerden opgelegd.

Fietster gewond
Den Haag Een 15-jarig meisje uit Den Haag is dinsdag 13 juni omstreeks 15.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Melis Stokelaan en de Loevesteinlaan. Het meisje stak met haar fiets het kruispunt over. Een 43-jarige automobiliste uit Den Haag kon de fietster niet meer ontwijken. Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis.

Dronken rijder
Den Haag De politie hield dinsdag 13 juni om 21.00 uur een 39-jarige automobilist uit Voorburg staande op de Velpsestraat. De man trok de aandacht van de politie door zijn rijgedrag. De man bleek onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies hij 675 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rijbewijs kwijt
Den Haag- Op 14 juni rond 00.30 uur hielden politieagenten bij de Javastraat een 49-jarige automobilist uit Ede staande voor een alcoholcontrole. De man blies 740 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 11 uur opgelegd.

Verdachte heling fiets aangehouden
Rijswijk-Een 36-jarige automobilist uit Polen is dinsdag 13 juni om 09.30 uur aangehouden op de Huis te Landelaan voor heling van een fiets. De politie zette de verdachte aan de kant, omdat hij geen autogordel droeg. Sommige ramen van het voertuig bleken afgedicht te zijn met vuilniszakken. In de laadbak werden twee fietsen aangetroffen, waarvan één fiets als gestolen stond geregistreerd. Deze is in beslag genomen. De verdachte heeft een proces verbaal gekregen.

Bromfietscontroles
Rijswijk- Dinsdag 13 juni 20.00 uur kreeg een 22-jarige bromfietsbestuurder op de Sir Winston Churchillaan twee bekeuringen, wegens het rijden met opgevoerde bromfiets zonder bromfietscertificaat. Dinsdagavond 22.00 uur kreeg een 20-jarige bromfietser op de Burgemeester Elsenlaan bekeuringen voor het rijden zonder helm en bromfietscertificaat. Tijdens de controle bleek hij ook nog onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies 740 ug/l.

Verdachten vernieling abri aangehouden
Rijswijk- Twee mannen van 21 en 23 jaar uit Delft zijn dinsdag 13 juni rond 23.40 uur aangehouden, omdat zij op de Delftweg een abri vernielden . Getuigen zagen de mannen met stenen naar de abri gooien en belde de politie.

Vrouw raakt gewond bij aanrijding
Maasdijk- Dinsdag 13 juni om 13.10 uur vond er een aanrijding met letsel plaats tussen een personenauto en een bestelbus op de Coldenhovelaan. De 26-jarige bestuurder uit Houten wilde met de bestelbus links afslaan, maar kwam daarbij in botsing met een tegemoet komende 29-jarige automobiliste uit Maassluis. De vrouw is met letsel aan haar hoofd en knie overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Hennepkwekerij ontdekt door brandmelding
Wateringen- Dinsdag 13 juni omstreeks 21.20 uur kreeg de politie de melding dat er brand zou zijn in een perceel aan de Monsterseweg. Er bleek echter geen sprake te zijn van brand, maar er werd wel een hennepkwekerij ontdekt op de eerste etage van het pand. Er bevonden zich ongeveer 395 planten en het nodige randapparatuur om een hennepkwekerij te onderhouden. De planten en het randapparatuur zijn vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Verdachte rijdt politieauto aan
Maasland- Een 41-jarige automobilist uit Den Haag is woensdag 14 juni om 1.30 uur aangehouden op de Rijksweg A 20 . De politie zette hem aan de kant , omdat hij een aantal maal het rode stoplicht negeerde en slingerend over de weg reed. Tijdens het aan de kant zetten kwam het voertuig van de verdachte in aanraking met het voertuig van de politie, omdat de hij probeerde de politie van de weg te rijden. Er zijn geen gewonden gevallen. De verdachte weigerde mee te werken aan een blaastest en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Gevangene achter de kast
Zoetermeer Een 22-jarige inwoner uit Zoetermeer werd op dinsdag 13 juni in zijn woning aan de Beukehout aangehouden. De man was niet terug gekeerd na proefverlof. In eerste instantie leek het of de man niet thuis was, na het doorzoeken van de woning troffen de politieagenten achter een kast de Zoetermeerder aan die zich trachtte verstoppen.

Aanrijding onder invloed
Zoetermeer Een 41-jarige Zoetermeerder werd op dinsdag 13 juni om 19:00 uur aangehouden in zijn woning aan de Lammerweide. De man veroorzaakte op de Velddreef een aanrijding met een geparkeerde personenauto en reed daarna do0r. Dankzij een oplettende getuige, die het kenteken van de man noteerde, kon hij korte tijd later worden aangehouden. Bij de aanhouding bleek dat de man onder invloed van alcohol te zijn. Hij verklaarde dat hij voor de schrik twee borrels had genomen. Aan het bureau blies de man 815 ug/l. Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd (invorderingsgrond vanaf 570 ug/l).

Man mishandelt jongen om bal
Zoetermeer Op dinsdag 13 juni om 21:45 uur werd op de Bodohout een 48-jarige Zoetermeerder aangehouden wegens mishandeling. Een 15-jarige jongen was een paar vriendjes met een bal aan het spelen. Een van de kinderen gooide de bal tegen een blinde muur van een woning. Kort hierop kwam de 48-jarige bewoner naar buiten en sloeg de 15-jarige die de bal weer in zijn handen had in zijn gezicht.

Hond en poes in warme auto
Zoetermeer Op dinsdag 13 juni om 14:45 uur troffen omstanders in een geparkeerde auto aan de Middelwaard een hond en een kat aan. De beestjes hadden het erg warm waarna de omstanders de auto openden en de dieren bevrijdde . De 41-jarige eigenaresse uit Zoetermeer had zich niet gerealiseerd dat de temperatuur zo snel was opgelopen.

Verdachte inbraken aangehouden
Zoetermeer Op woensdag 14 juni om 02:15 uur werd op de Diederik van Teilingenlaan een 24-jarige Zoetermeerder aangehouden. De man had van een geparkeerd staande auto enkele banden lek geprikt. Politieagenten wisten de man die zich verstopt had in de flat te lokaliseren en hielden hem aan. De politie onderzoekt of de man ook betrokken is geweest bij een inbraak in een winkelpand eerder die nacht. Bij deze inbraak was een inbreker door een getuige overlopen die zonder buit vandoor ervandoor is gegaan.

Beginnende bestuurder aangehouden
Pijnacker Op dinsdag 13 juni om 23:00 uur werd op de Oudeweg een 18-jarige automobilist uit Nootdorp aangehouden voor het omverrijden een lantaarnpaal. Bij controle bleek de man onder invloed van alcohol. Hij blies aan het bureau 330 ug/l. De man was beginnende bestuurder (alcohollimiet 88 ug/l).