Minister Peijs 'overvalt' Friese Ridder van de Weg

Tvm verzekeringen

PERSBERICHT

MINISTER PEIJS HULDIGT RIDDER VAN DE WEG

ASSEN De 55-jarige Hielke van der Meulen uit Burgum is vanochtend vroeg door minister Karla Peijs in Assen gehuldigd als Ridder van de Weg 2006. De Friese chauffeur werd op het TT-Circuit in Assen van de weg geplukt door een motorteam van de KLPD en tot zijn eigen verbijstering aansluitend door minister Peijs in het zonnetje gezet.

Hielke van der Meulen is als chauffeur in dienst van BV Exp. Bedrijf E. van der Veen uit het Friese Burgum en rijd per jaar ruim 70.000 kilometer met bouwmaterialen door Nederland. Daarnaast steekt hij nogal wat tijd in het opleiden en begeleiden van nieuwe chauffeurs. President-directeur mr. Arjan Bos van TVM verzekeringen noemde vanochtend een chauffeur als Hielke van der Meulen de ruggengraat van het Nederlands vervoer. 'Dit zijn de specialisten die overal uit de voeten kunnen. Die iedere hoek en steeg in Nederland kennen en een meerwaarde zijn voor baas en klant. Chauffeurs die daardoor altijd een baan zullen kunnen vinden in het Nederlands vervoer en voor wie veiligheid een erezaak is.' Door zijn werkgever was Hielke van der Meulen met een smoes naar het TT-Circuit gelokt. Niet zo gek, omdat het Drentse motorcircuit geheel gemoderniseerd wordt en zijn werkgever een gerenommeerde vervoerder is van bouwmaterialen. Expeditiebedrijf E. van der Veen is op dit gebied een van de grotere specialisten van Nederland. In de afgelopen vijfenzestig jaar is een uitgebreid wagenpark opgebouwd met ervaren chauffeurs. Dagelijks zijn er vijftig vrachtwagens onderweg met beton- en bouwmaterialen. Dankzij verrijdbare hydraulische kranen op de vrachtwagens zorgen de chauffeurs zelf voor het laden en lossen van de producten.
Het transportbedrijf vervoert op een zorgvuldige en veilige wijze systeemvloeren, heipalen, gevelstenen, sneldekdakpannen en dakpannen van keramiek, kalkzandstenen, erfverhardingsplaten, materiaal voor sierbestrating en verder alle voorkomende betonproducten. Momenteel wordt jaarlijks 900.000 ton aan materiaal hoofdzakelijk binnen Nederland vervoerd. De vrachtwagens leggen daarvoor 5 miljoen kilometer af.

Ter informatie:

Het uitreiken van de onderscheiding aan Ridders van de Weg is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Als verzekeringsspecialist voor het beroepsgoederen vervoer over de weg hoopt TVM verzekeringen door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades terug te dringen, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in het algemeen. Meer informatie kunt u krijgen bij Jaap Stalenburg, hoofd PR TVM verzekeringen. Hij is bereikbaar op
06-51343596.