Politie Gelderland-Midden

Jongetje (7) gewond bij aanrijding, politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 14-6-2006 11:16:05

Arnhem - Een zevenjarig jongetje uit Arnhem heeft dinsdagochtend verwondingen opgelopen nadat hij betrokken was geraakt bij een aanrijding op de Malburgse Bandijk in zijn woonplaats. Het slachtoffertje zat bij zijn 31-jarige moeder op de fiets toen ze even voor het middaguur werden aangereden door twee meisjes op een grijze of zwarte scooter. De meisjes op de scooter waren na de aanrijding doorgereden zonder zich bekend te maken.

Volgens de moeder van de jongen was het duo op de scooter hen tegemoet gereden. Bij het passeren zouden de meisjes volgens de 31-jarige vrouw met opzet op haar ingereden zijn, waarna de vrouw met haar kind kwamen te vallen. De moeder bleef ongedeerd maar het jongetje bleek zijn arm uit de kom te hebben en spierletsel te hebben opgelopen. De politie van de unit Arnhem-Zuid is op zoek naar getuigen. Personen die iets van de aanrijding hebben gezien of meer informatie hebben over de beide meisjes op de scooter worden gevraagd contact op te nemen met de politie Arnhem-Zuid via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

`Antitankmijn' aan politiebureau gebracht

Publicatiedatum: 14-6-2006 11:12:51

Arnhem - Aan het Arnhemse politiebureau aan de Beekstraat is dinsdagmiddag een antitankmijn gebracht. Nader onderzoek leerde dat het om een oefenmodel bleek te gaan die verder ongevaarlijk is. Vinders hadden het vermeende wapentuig naar het politiebureau gebracht in de veronderstelling dat het explosief daar geen kwaad kon. De politie adviseert echter iedereen die verdachte voorwerpen aantreft die mogelijk een explosief zouden kunnen zijn op de vindplaats te laten liggen. In die gevallen kan men het beste de vindplaats markeren en direct de politie waarschuwen (0900-8844). Waar de oefenmijn gevonden werd is niet bekend. De oefenmijn zal ter vernietiging worden overgedragen aan het Explosieven Commando van de Koninklijke Landmacht (EOCKL).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburger (13) aangereden en gewond

Publicatiedatum: 14-6-2006 11:09:02

Ellecom - Een dertienjarige jongen uit Doesburg is dinsdagavond gewond geraakt nadat hij op de fiets was aangereden door een auto. Dat gebeurde rond kwart over zes op de kruising van de Beimerwaard met de Ellecomsedijk (N317) in Ellecom. De jongen is met diverse schaaf en snijwonden naar het ziekenhuis gebracht. Volgens getuigen en betrokkenen zou de jongen vanaf de Beimerwaard de Ellecomsedijk zijn opgereden om die over te steken. Een 42-jarige automobilist uit Ede, die over de Ellecomsedijk reed, kon de overstekende jongen niet meer ontwijken waarna de jongen werd geschept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bromfietser rijdt voetganger aan, één gewonde

Publicatiedatum: 14-6-2006 11:05:09

Arnhem - Op de Huissensedijk in Arnhem is dinsdagavond een voetganger gewond geraakt nadat hij was aangereden door een bromfiets. Het slachtoffer, een 47-jarige Arnhemmer, is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bromfiets, een achttienjarige plaatsgenoot van het slachtoffer, was ongedeerd gebleven. Volgens getuigen en betrokkenen liep het slachtoffer omstreeks half acht over de Huissensedijk de hond uit te laten. Op dat moment kwam de achttienjarige bromfietser hem achterop rijden. Echter op hetzelfde moment naderenden uit tegenovergestelde richting nog vier brommers. De achttienjarige Arnhemmer moest daardoor uitwijken en kon een aanrijding met de voetganger niet meer voorkomen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---