Politie Flevoland

Aanrijdingen met letsel

Flevoland, 14-06-2006 o Op de Kamperweg bij Ens zijn dinsdagmorgen een 41-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Emmeloord gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

De auto raakte eerst in de berm nadat de bestuurder werd afgeleid door een rondvliegend insect in het voertuig. Bij het corrigeren van de auto raakte deze vervolgens de vangrail en kwam tot stilstand in de sloot. Beide inzittenden wisten zelf uit de beschadigde auto te komen en zij met nekklachten door een ambulance van de GGD naar het Zuiderzeeziekenhuis vervoert. De brandweer assisteerde om de slachtoffers naar de andere kant van de sloot te krijgen.

Op de A6 bij Lelystad raakte dinsdagmiddag een 32-jarige vrouw uit die plaats gewond nadat ze met haar auto vanachter werd aangereden door een auto bestuurd door een 24-jarige man uit Dronten. Deze laatste zag te laat dat het verkeer voor hem nagenoeg stil stond. De auto van de vrouw uit Lelystad belandde met de voorzijde in de greppel van de middenberm. Ze is met een GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis vervoerd.

Een aanrijding tussen een auto, bestuurd door een 28-jarige vrouw ui Almere en een 60-jarige fietser uit dezelfde plaats vond plaats op de Rock and Rollstraat in Almere.

Op de kruising met het Karoenpad zag de vrouw haar plaatsgenoot te laat waardoor de aanrijding is ontstaan. De man is met rugklachten met een GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis vervoerd.

Bij een aanrijding tussen een lijnbus en een personenauto zijn dinsdagmorgen op de busbaan bij het Lenthehof in Almere twee buspassagiers gewond geraakt.

De 54-jarige buschauffeur uit Almere is vermoedelijk door het rode licht gereden waar hij de auto van een 59-jarige plaatsgenoot aanreed. Een 26-jarige zwangere vrouw uit Almere werd door de klap door de bus geslingerd samen met haar één jaar oude dochter die in een kinderwagen zat. Een 24-jarige Almeerse werd eveneens door de bus geslingerd. Beide vrouwen raakten gewond. Het jonge kind bleef ogenschijnlijk ongedeerd maar de kinderwagen waarin zij zat raakte beschadigd. De bestuurder van de personenauto kwam met de schrik vrij. De slachtoffers zijn met ambulances van de GGD naar het Flevoziekenhuis vervoerd.