Gemeente Berkel en Rodenrijs


Nieuw afvalwatersysteem voor groeiende gemeente Ondertekening afvalwaterzuiveringssysteem Op dinsdag 13 juni ondertekenden het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Berkel en Rodenrijs een overeenkomst inzake het afvalwatersysteem. Door de enorme groei van inwoners binnen Berkel en Rodenrijs kan de huidige afvalwaterzuivering in de Berkelse Poort in de toekomst niet meer voldoende capaciteit leveren om het afvalwater te zuiveren. Om hier tijdig op te anticiperen heeft de gemeente met het Hoogheemraadschap van Delfland afspraken gemaakt over een nieuw riolerings- en zuiveringssysteem.

Het afvalwater van de gemeente zal in de toekomst in de nieuwe - nu nog in aanbouw zijnde - afvalwaterzuivering van de Harnaschpolder bij Delft worden gezuiverd. Het afvalwater wordt daar naartoe gepompt vanuit het eveneens in aanbouw zijnde riooleindgemaal in de Westpolder. Met ingang van 1 januari 2008 moet het gehele nieuwe systeem in werking zijn. Op dat moment heeft de gemeente een duurzaam systeem dat berekend is op de totale groei van het dorp. Berkel en Rodenrijs is er trots op om de eerste gemeente te zijn die een dergelijk contract heeft afgesloten.

Ondertekening nieuwe afvalwaterzuiveringssysteem Op de foto ziet u burgemeester De Goeij-Smulders en loco-dijkgraaf Van der Burg.

Laatste wijziging website: 14 juni 2006
Copyright © 2003-2006 Gemeente Berkel en Rodenrijs