Gemeente Lisse

Europese aanbesteding hulp bij het huishouden

Het samenwerkingsverband Holland Rijnland is een Europees aanbestedingstraject gestart voor de inkoop van hulp bij het huishouden in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning zal naar alle waarschijnlijkheid voor de zomer door de Eerste Kamer worden aangenomen en per 1 januari 2007 ingaan.

Het samenwerkingsverband Holland Rijnland bestaat uit de volgende gemeenten; Alkemade, Katwijk (voorheen Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg), Noordwijk, Oegstgeest, Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten, Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout en gemeente Teylingen (voorheen Sassenheim, Voorhout en Warmond).

Meer informatie

De aankondiging van deze aanbesteding heeft op 3 juni 2006 plaatsgevonden en is terug te vinden op http://ted.europa.eu/ (onder nummer S105-112780 NL-Zwolle: Dienst voor maatschappelijke gezondheidszorg). De aanbesteding valt onder het Besluit Aanbestedingsregels voor Overheidsopdrachten, verder Bao genoemd, de implementatie van de Europese Richtlijn 2004/18/EG. Voor deze aanbesteding wordt gebruik gemaakt van de niet-openbare aanbestedingsprocedure. Dit betekent dat de aanbesteding in een tweetal fasen wordt opgedeeld. In de eerste fase mogen alle gegadigden zich aanmelden voor deelname aan de aanbesteding, waarna er een selectie plaatsvindt op basis van selectiecriteria. De geselecteerden worden vervolgens, in de tweede fase, uitgenodigd een offerte in te dienen.

GeĂŻnteresseerde aanbieders kunnen uitgebreide informatie opvragen in de vorm van een zogenoemde selectieleidraad, op het in de aankondiging (zie http://ted.europa.eu) genoemde adres van het Nederlands Inkoopcentrum (NIC) in Zwolle.