Gemeente Capelle a/d IJssel

Oevers Schollebos ingeplant met oeverbeplanting

In het voorjaar zijn de Gemeente Capelle aan den IJssel en het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard gestart met het verwijderen van beschoeiing in het Schollebos.

Beschoeiing vormt een beschermde harde overgang tussen land en water. Juist de overgangszone van land naar water is belangrijk voor veel planten- en diersoorten, zoals kikkers en libellen.

Het enige wat nog moet gebeuren is het aanbrengen van oeverbeplanting in de flauwe taluds die gemaakt zijn. Op 19 juni 2006 wordt met deze werkzaamheden gestart. De oevers worden met diverse soorten oeverbeplanting ingeplant o.a. met verschillende zeggesoorten, smalle lisdodde, gele lis, waterweegbree. Deze rand met oeverbeplanting vormt een zachte overgang tussen land en water.

Mogelijk kunnen de werkzaamheden voor enige overlast zorgen. De uitvoerder zal de overlast zoveel mogelijk proberen te beperken.

Mocht u nog vragen hebben hierover kunt u contact opnemen met de heer C. van der Linden van de Gemeente Capelle aan den IJssel, telefoon 010
-284 8631.