Gemeente Capelle a/d IJssel

Ondertekening convenant met Capelse Sportfederatie

Wethouder Jaliens en de heer Tammel

Op de foto rechts wethouder Jaliens, links de heer Tammel

Op maandag 5 juni ondertekenden wethouder Sport, Micle Jaliens en de heer Tammel, voorzitter van de Capelse Sportfederatie, het sportconvenant. In dit convenant wordt de samenwerking tussen de gemeente en de Capelse Sportfederatie op een adequate wijze verankerd.

Sinds enkele maanden heeft de Capelse Sportfederatie een doorstart gemaakt. Er is een nieuw bestuur dat onafhankelijk is van de sportverenigingen. Hiermee heeft de gemeente een gesprekspartner die de sportverenigingen in Capelle aan den IJssel vertegenwoordigt en bereid is constructief mee te denken en te adviseren over het gemeentelijk sportbeleid.

Wethouder Jaliens: Dit convenant vormt een positieve impuls voor de sport in Capelle aan den IJssel. Goed overleg via korte lijnen kan veel moois opleveren voor alle sporters in onze gemeente. Ik verwacht er veel van.

De ondertekening vond plaats tijdens het internationale jeugdvoetbaltoernooi van voetbalvereniging CVV Zwervers op 4 en 5 juni. Het toernooi werd gewonnen door Borussia Dortmund, de winnaar van de Fairplay Cup (beschikbaar gesteld door de gemeente Capelle aan den IJssel) is gewonnen door CVV Zwervers.