Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Nieuwe school in woonwijk De Vosholen (20 juni 2006)

Met ingang van het nieuwe schooljaar 2006/2007 kunnen de bewoners van de woonwijk De Vosholen gebruik maken van een openbare basisschool in de eigen woon- en leefomgeving aan de Boomgaard 37.

De school, die start als een dislocatie van de Theo Thijssenschool in Sappemeer, zal worden gehuisvest in een aantrekkelijk gebouw met vier leslokalen en een gemeenschappelijke ruimte.

In september wordt in ieder geval gestart met een groep 1/2 van ongeveer 20 leerlingen. Bij voldoende aanmelding kan er ook een groep 3 /4 gevormd worden.

De Theo Thijssenschool wordt gekenmerkt door het onderwijsconcept van de zelfstandige leerling, laagdrempeligheid voor ouders en vele buitenschoolse activiteiten. Kortom een school waar het prettig vertoeven is.

Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang en komt er aan de Boomgaard een aantrekkelijk gebouw, inclusief speellokaal en een gemeenschappelijke ruimte voor onder meer de ouders te staan. Het plein zal voorzien worden van aantrekkelijke speeltoestellen voor de leerlingen.

Het gebouw wordt medio juli opgeleverd, waarna met de inrichting kan worden begonnen. Ouders die belangstelling hebben voor de nieuwe school en/of een basisschool zoeken voor hun kind(eren), kunnen contact opnemen met de directeur van de Theo Thijssenschool, de heer Jan Hulzebos, telefoon (0598) 396842. Het adres van de nieuwe school wordt: Theo Thijssenschool, locatie Vosholen, Boomgaard 37, 9603 HL Hoogezand.