VaBo Polyester krijgt Europees geld voor ontwikkeling van een Floatcabine

Het bedrijf VaBo Polyester in Urk krijgt van de provincie Flevoland een Europese bijdrage van 50.155 euro voor de ontwikkeling van een Floatcabine. Het project kost in totaal 200.620 euro.

VaBo Polyester is in 2001 opgericht en gevestigd in Urk. Het bedrijf is bezig met de ontwikkeling van een floatcabine. De floatcabine ziet eruit als een kleine onderzeeër en bevat warm water met een hoge concentratie medicinaal zout. Hierdoor wordt het effect van de Dode Zee nagebootst en blijf je drijven. De floatcabine kan dienen als hulpmiddel voor patiënten met huidaandoeningen als psoriasis, maar is ook uitermate geschikt om je te ontspannen. Met het project hoopt VaBo Polyester tevens aan aantal productietechnieken te ontwikkelen op het gebied van polyesterverwerking om zodoende haar concurrentiepositie te versterken.

De provincie Flevoland heeft de Europese subsidie verleend in het kader van de TMI-regeling. Deze regeling is een onderdeel van het Europees programma dat is bedoeld voor het stimuleren van technologische milieu-innovatie. Voor meer informatie over het Europese Programma of over de TMI-regeling kunt u bellen met Brigitte Aalders van Programma Management Europa, telefoon 0320 - 265 687.