Gemeente Bleiswijk


GEMEENTE BLEISWIJK

Bespreekpunten wijktafels voor de wijken Molenwijk, Sterrenwijk en de Bomenwijk op 29 mei 2006 in de Sneeuwbal te Bleiswijk OPMERKINGEN DIE ZIJN GEMAAKT TIJDENS DE TWEEDE WIJKTAFEL: Twee plantsoenen Grote Beer voorzien van een hondenpoepbak; Voorstel extra plank bij water aan Grote Beer;
Overhangende wilg en braamstruiken aan de Beukenlaan; Stoeptegels die ongelijk liggen, lossen tegels zowel aan de Meidoornstraat als aan de Beukenlaan;
Boom achter de schuur Vuurdoornstraat verspert ingang omdat het te hoog is;
Mogelijkheid van kopen snippergroen;
Te kort aan parkeerplaatsen in de Vuurdoornstraat en omgeving; Verzoek tot een markering/voorrangskruising bij kruispunt Hazenweg, IJsvogellaan/Edisonlaan;
Plaatsen van palen bij bomen aan Grote Molen;
In verband met zicht en sociale controle graag aandacht voor het snoeien van groen rond speeltuin, wel blij met al het groen binnen onze gemeente;
Lantaarnpalen Vuurdoornstraat hebben een laag lichtniveau, geeft een gevoel van onveiligheid.
Bij de uitrit Vuurdoornstraat/Kastanjelaan is geen goed uitzicht door struiken(dienen te worden gesnoeid). Kleine draaicirkel voor grotere auto's.
Achterzijde Vuurdoornstraat/Berberisdreef is het onderhoud groen slecht. Dit leidt tot lekkages bij schuurtjes.
Kruising bij de Wiekslag is met name gevaarlijk voor overstekende fietsers.
Het voorstel is om een rotonde aan te leggen of fietsers om te leiden i.p.v. over de IJsvogellaan.
Bij de Hoogbouwappartementen op de Kastanjelaan is de weg iets te smal bij tegemoetkomend verkeer. Voorstel is eenrichtingsverkeer of een kant van de weg verbod om te parkeren.
De kruising Edisonlaan/Hazenpad is onoverzichtelijk. Voorstel is een rotonde aan te leggen.
Op de Stellingmolen hebben de bewoners overlast van geparkeerde taxi's en busjes.
De speeltuin Beukenlaan (ter hoogte van nr. 62) is niet goed onderhouden. In de houtsnippers zit glas. Ook de speeltuin zou een opknapbeurt kunnen gebruiken.
Deze opmerkingen zijn door de gemeente genoteerd. Waar mogelijk zal de gemeente haar uiterste best doen om uw op- en aanmerkingen in de komende tijd te verhelpen.


-2-

WAT GAAT ER GEBEUREN MET HET OUD-RABOGEBOUW?
ANTWOORD
Een aanleiding voor de aankoop van het Rabobankgebouw is de slechte staat waarin de gemeentelijke gebouwen De Vluchtheuvel en Dorpsstraat 89(Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk) blijken te verkeren. Daarnaast zijn beide panden door de indeling binnen de gebouwen beperkt geschikt voor de huidige gebruikers. Het bestuur van de bibliotheek heeft enige tijd geleden de wens geuit om dichter bij het centrum van Bleiswijk gehuisvest te worden. Vorig jaar is het pand van de Rabobank aan de Dorpsstraat 7 te koop aangeboden. Uit onderzoek blijkt dat het Rabobankgebouw, na enkele bouwtechnische aanpassingen, uitermate geschikt zal zijn voor de huisvesting van de bibliotheek.
Door het bibliotheekgebouw ook bij het plan te betrekken kan een evenwichtige verdeling van ruimten tot stand worden gebracht. De komst van de bibliotheek naar de Dorpsstraat zal ook het centrum verlevendigen en geeft de bibliotheek in het kader van de bibliotheekvernieuwing betere uitbreidingsmogelijkheden. De overige sociaal-culturele instellingen uit de Vluchtheuvel, waaronder Crescendo, worden na diverse aanpassingen (o.a.geluidsisolatie) in het bibliotheekgebouw gehuisvest. Door de aankoop van het Rabobankgebouw kunnen de huidige gebruikers van De Vluchtheuvel en het pand Dorpsstraat 89 uitstekend worden gehuisvest in het dorpscentrum. Dit zal tot een positieve impuls leiden, waardoor zij ruimte krijgen een meer actieve rol te ontwikkelen binnen de Bleiswijkse gemeenschap. VRAGEN GESTELD AAN DE VERTEGENWOORDIGERS VAN HET RECREATIESCHAP ROTTEMEREN
ZWERFVUIL:
Vraag:
Kunnen er extra vuilbakken worden geplaatst op de dagcampings in de Bleiswijkse Zoom?
Antwoord:
Momenteel wordt er door het recreatieschap serieus nagedacht over het afval probleem op de dagcampings. Er wordt onderzocht of er gebruik kan worden gemaakt van ondergrondse containers om het afval in op te vangen. Ook de aannemer die nu verantwoordelijk is voor het verwijderen van het afval moet ook de nodige aanpassingen doen om de containers te legen. Ook zijn er hoge kosten van 30.000


-3-

a 35.000 euro mee gemoeid. Het afvalprobleem heeft dus alle aandacht van het recreatieschap.
FIETS- EN VOETPADEN
Vraag:
Wat kan het recreatieschap veranderen aan de dubbele paden langs de Rotte? Deze paden, waarvan er één een voetpad is worden vaak beide door fietsers (wielrenners) gebruikt.
Antwoord:
Er wordt bekeken om deze paden mogelijk in de toekomst verder van elkaar te leggen waardoor er een betere scheiding komt tussen voetpad en fietspad. Ook zijn er veel dubbele paden langs onder meer de Kooilaan. Voor deze laatste paden waarvan er 1 door een wijziging in gebruik overbodig is geworden wordt nagedacht voor een andere functie. Het recreatieschap gaat ze vanwege kapitaalvernietiging nog niet verwijderen.
Vraag:
Het voetpad nabij de brug Noorderkroon staat geregeld onder water waardoor het niet te gebruiken is. Ook ontbreekt nabij de brug een oversteekplaats. Om te kunnen oversteken moet er eerst een gedeelte parallel langs de Kooilaan worden gelopen. Het is de enige brug in het gebied waar niet rechtstreeks kan worden overgestoken.
Antwoord:
Er zal worden bekeken of dit pad op korte termijn kan worden opgeknapt, waardoor gebruik beter mogelijk is. Met betrekking tot de oversteek is het zo geregeld dat oversteekplaatsen in het gebied altijd bij een verkeersdrempel worden aangelegd. Het gedeelte Kooilaan staat voor 2007 op de nominatie om gerenoveerd te worden waarbij ook de oversteekplaats mogelijk zal worden aangepast.
Vraag:
Wat kan er gedaan worden aan de overlast van wielrenners door het gebied?
Antwoord:
Het probleem wat de wielrenners veroorzaken is niet snel op te lossen. Wel wordt er gekeken bij (her) inrichting van het gebied om de snelle fietsers van de overige gebruikers te scheiden. Ook door toepassing van ruwer asfalt kan de zaak op sommige plaatsen worden gescheiden.


-4-

HONDENBELEID
Vraag:
Waarom is er in de Bleiswijkse Zoom geen hondenstrand? Er is volgens de vraagsteller veel behoefte om de honden ergens te kunnen laten zwemmen. Voorstel wordt gegeven om nabij de Merenweg een hondenstrand aan te leggen.
Antwoord:
Waarom er geen hondenstrand is kan niet duidelijk worden gemaakt. Er is kennelijk nog nooit behoefte aan geweest om een dergelijk strand te realiseren. Het voorstel zal serieus worden bekeken. Er moet wel rekening worden gehouden met de huidige hygiëne regelgeving met betrekking tot hondenzwemplaatsen. INRICHTING GEBIED
Vraag:
Wat is eigenlijk de functie en/of de benaming van het kunstwerk (3 pilaren) langs de Rotte?
Antwoord:
Het kunstwerk heeft de titel : `de elementen' en belichaamt de natuurlijke elementen in het recreatiegebied.
EXPLOITATIES
Vraag:
Waarom is er op de maandag geen exploitant geopend in het gebied? Antwoord:
Dit is een zaak van de exploitanten.
OVERLAST DAGCAMPING
Vraag:
Wat wordt er gedaan aan de overlast van harde muziek vanaf de dagcamping? Deze geluidsoverlast vindt voornamelijk in de weekeinden plaats en is hoorbaar op de Grote Beer. Antwoord:
Tegen overlast van muziek wordt altijd opgetreden. Het probleem is echter dat handhavers en politie niet de gehele tijd aanwezig zijn op de dagcampings. Het heeft prioriteit bij de surveillances. PARKEERPROBLEMEN ELYSIUM
Vraag:


-5-

Wat kan er worden gedaan aan de parkeerproblemen nabij het Elysium en Sportcenter? Momenteel is het bijna onmogelijk om er te kunnen parkeren. Sta je in de berm krijg je onherroepelijk een bekeuring. Kunnen de parkeerplaatsen niet worden toegewezen aan exploitaties waardoor een betere verdeling mogelijk is? Het is ook het personeel van het Elysium wat op de parkeerplaats voor het Sportcenter parkeert.
Antwoord:
Het parkeerprobleem is een bekend probleem. Door in de bermen te parkeren ontstaat er veel schade aan bermen wat de uitstraling van het gebied verslechtert. Het recreatieschap wil de parkeerplaatsen in eigen beheer houden. Er komt als het goed is wel een blauwe zone waardoor er niet meer de gehele dag kan worden geparkeerd.