Gemeente 's-Hertogenbosch

14-06-2006
Feestdag vijf jaar De Graaf

Brede Bossche School De Graaf viert vijfjarig bestaan Op vrijdag 2 juni jongstleden vierde de Brede Bossche School De Graaf het vijfjarige bestaan. De dag werd geopend door burgemeester Rombouts, die vakkundig het startsein gaf voor de ballonnenwedstrijd. Aansluitend maakte hij een rondgang over het feestterrein en bezocht hij onder meer het kienen, Plein Aktief en de presentatie van een videoclip, gemaakt door jongeren uit de buurt (is samenwerking met de Muzerije).

Buurtbewoners en de partners van de BBS vierden de rest van de middag en avond gezamenlijk feest. Zo was er een sportinstuif voor de kinderen waar hun behendigheid op zogeheten `Fun Wheels' werd getest en waar ze met velen tegelijk het spel `Twister' speelden. In de jongerenruimte draaide een film en was om het half uur de eerdergenoemde clip te zien. De bingo, georganiseerd door activiteitencommissie De Schakel in de ontmoetingsruimte was een groot succes met mooie prijzen en een ontspannen sfeer. Een aantal ruimtes verderop werkte een kunstenaar samen met kinderen aan een heus schilderij. Buiten was het eveneens goed toeven met schminken en haarvlechten, maar ook aan de inwendige mens was gedacht; er stond een poffertjeskraam die gretig aftrek vond.

Brede Bossche School De Graaf viert vijfjarig bestaan

Naast de heerlijk- en gezelligheden was er ook ruimte voor informatieverstrekking vanuit Novadic (waar je kon zien wat roken met je doet) van de GGD (waar je werd uitgedaagd om te schatten hoeveel groenten je nodig hebt om aan twee ons te komen). Het kinderwerk van Divers had een kinderpersbureau ingericht van waaruit kinderen op pad gingen met een fotocamera om zo hun bevinden van de dag vast te leggen. Voor de allerkleinsten was er een poppentheater. Op het podium voor de ingang van het gebouw, toonden verschillende dansgroepen hun kunsten en verzorgde de DJ de nodige muziek. Het hoogtepunt van de middag was een loterij met prijzen die, hoe kan het ook anders, in het teken stonden van het WK. Kortom, er was die dag van alles te doen en De Graaf kan terugkijken op een geslaagde dag.