Menzis informeert medewerkers over toekomst

Menzis

Zorgverzekeraar Menzis informeert vandaag haar medewerkers over de strategie en plannen voor de toekomst. Op alle vijf de locaties worden zij tegelijk geïnformeerd over de koers van het bedrijf voor de komende 18 maanden. De medewerkers krijgen te horen dat werkzaamheden geconcentreerd gaan worden op de locaties in de kernwerkgebieden en dat de locatie in Rotterdam gefaseerd wordt afgebouwd. In totaal verdwijnen er vanaf 2007 door deze reorganisatie 350 tot 400 vaste banen.

Volgens bestuursvoorzitter Roger van Boxtel moet Menzis reorganiseren om straks voor haar verzekerden een stabiele en vertrouwde speler te zijn en te blijven in de veranderende zorgmarkt. 'Door de invoering van de Basisverzekering is veel administratief werk overbodig geworden. Daarnaast gaan we de komende 18 maanden bedrijfsonderdelen mogelijk verregaand samenvoegen om onze processen verder te stroomlijnen. De administratieve werkzaamheden die in Rotterdam plaats vinden zullen waarschijnlijk nog dit jaar verplaatst worden naar andere locaties. Hierdoor blijft er op deze locatie te weinig werk over en wordt ze gefaseerd gesloten,' aldus van Boxtel.

Van werk naar werk
Volgens van Boxtel zijn deze maatregelen noodzakelijk om tot de beste zorgverzekeraars van Nederland te behoren. 'Met een klantgedreven benadering in alles wat we doen en gericht op optimale zorgkostenbeheersing, moeten we ons bedrijf zo efficiënt mogelijk inrichten. Dat garandeert voor de toekomst de werkgelegenheid in ons kernwerkgebied,' aldus de Menzis topman.

Gedwongen ontslagen zijn volgens van Boxtel niet te vermijden: 'Het huidige sociaal plan loopt tot en met 2006. Met de vakbonden gaan we in gesprek voor een sociaal plan vanaf 2007. Centraal hierbij staat de begeleiding van medewerkers bij het vinden van een baan binnen of buiten het concern. De ondernemingsraad heeft aangegeven het proces kritisch te blijven volgen en input te leveren voor het sociaal plan.'

Fusie
Door de aangekondigde fusie met Agis Zorgverzekeringen en Delta Lloyd Zorg & OHRA Zorg ontstaat er een concentratie van werk in het midden van het land, te weten in Amersfoort, Arnhem en Wageningen. Een locatieonderzoek zal in de loop van 2007 meer duidelijkheid geven over de werkzaamheden per locatie. Wel is duidelijk dat het hoofdkantoor van Menzis in de loop van 2007 verhuist van Zwolle naar Amersfoort. Tevens zal een herkenbare aanwezigheid in de kernwerkgebieden worden geborgd.


Noot voor de redactie,