Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BioXS levert nieuwe beveiligde USB-memory stick

Veilige gegevensopslag en -transport; biometrische toegangsauthenticatie voor bedrijfsnetwerken en -informatie

Amsterdam 14 juni 2006 - BioXS International, specialist op het gebied van biometrische beveiligingsoplossingen, introduceert de Stealth MXP USB geheugenstick in Nederland. Deze geheugenstick biedt overheidsinstanties, bedrijven en particulieren, die op zoek zijn naar een oplossing om vertrouwelijke informatie op veilige wijze mee te nemen, een goed beveiligde en gemakkelijk te gebruiken data-opslagmiddel. Daarnaast kan de Stealth MXP ook worden gebruikt als authenticatie-apparaat om mensen toegang te geven tot bedrijfs­netwerken en -informatie. De Stealth MXP maakt gebruik van vingerafdrukherkenning, wachtwoorden en krachtige data-encryptie.

Organisaties staan meer en meer voor het dilemma dat ze de toegang tot hun waardevolle bedrijfsinformatie steeds beter moeten beveiligen, terwijl deze informatie ook direct en gemakkelijk beschikbaar moet zijn voor medewerkers die steeds mobieler worden. De Stealth MXP biedt hiervoor de oplossing, omdat het enerzijds voorziet in goed beveiligde, mobiele gegevensopslag en anderzijds in staat is de toegang tot bedrijfsnetwerken en informatie te beveiligen.

De Stealth MXP USB geheugenstick maakt gebruik van geavanceerde biometrische beveiligingstechnieken, waarbij maximaal vijf gebruikers en zes vingerafdrukken kunnen worden opgeslagen. De gegevens op de Stealth MXP worden versleuteld met behulp van AES 256-encryptie, terwijl voor gebruikersauthenticatie gebruik wordt gemaakt van secure hash (SHA-1 en SHA-256) en Portable Security Token Service (PSTS) WS-Trust beveilging. Verder voldoet de Stealth MXP aan bekende standaarden, zoals X9.31, PKCS #1 en SAML 1.1.

Het gebruik van de Stealth MXP is gemakkelijk en vereist geen software-installatie of administrator-rechten op de host-PC. Iedere Stealth MXP geheugenstick heeft een unieke identificatiecode, waarmee de uitgifte en het gebruik ervan centraal beheerd kunnen worden.

De Stealth MXP USB geheugenstick is verkrijgbaar vanaf ^245 (128MB). Meer informatie is te vinden op http://www.bioxs.nl/shop/memory-experts/stealth-mxp/.

Over BioXS
BioXS International is de gespecialiseerde leverancier in Europa van oplossingen voor 'strong authentication': biometrische oplossingen voor beveiliging van de toegang tot computers, netwerken, data en fysieke ruimtes. Daarbij wordt de identiteit van personen vastgesteld en geverifieerd op basis van unieke meetbare eigenschappen, zoals vingerafdrukken, aderpatronen, de opbouw van de iris of het gelaat. Organisaties in allerlei sectoren maken gebruik van de bewezen oplossingen van BioXS. Daartoe behoren onder meer ING Bank, de Hoge Raad, het Diaconessenziekenhuis in Leiden en de VVD. Het bedrijf werd opgericht in 2001 en is gevestigd in Amsterdam. Voor meer informatie zie www.bioxs.nl.