NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

zusterorganisate

NOM tekent samenwerkingsovereenkomst met chinese zusterorganisate

De NOM ontving vorige week bezoek van een delegatie uit het chinese Tianjin. Als afsluiting, na een aantal succesvolle dagen, werd een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de NOM en haar zusterorganisatie TEDA (Tianjin Economic-Technological Development Area), gevestigd in de regio Tianjin.

Regionale ontwikkeling en Europese Commissie
In de overeenkomst is afgesproken dat partijen gaan samenwerken op het gebied van regionale ontwikkeling en dat zij samen zullen deelnemen aan een project van de Europese Commissie. Dit project zal 10 europese en 10 chinese ontwikkelingsmaatschappijen in een één op één relatie aan elkaar koppelen. Het uiteindelijke doel is om bedrijven uit elkaars regio met elkaar in kontakt te brengen. De overeenkomst is getekend door de heer Zhang, vice chairman van TEDA en de heer Ed van de Beek, plaatsvervangend direkteur van de NOM.

Watertechnologie en energie
Tijdens het bezoek van de chinese delegatie is onder meer aandacht besteed aan watertechnologie en energie in Noord-Nederland. Ook is er een avond belegd met Noord-Nederlandse bedrijven. Van beide kanten kan teruggekeken worden op een zeer geslaagd bezoek.