Kennisnet

Campagnes
Winnaar 2006

Winnaar Thinkquest Junior 2006

Vakjury en kinderjury roepen Fit Kids uit tot beste website Basisschool Vesterhavet uit Hoofddorp winnaar ThinkQuest Junior 2006

De website Fit Kids van de Algemeen Christelijke Basisschool Vesterhavet uit Hoofddorp is de grote winnaar van ThinkQuest Junior 2006,
de webstrijd van Kennisnet voor kinderen uit het basisonderwijs. Zowel de vakjury als de kinderjury riep Fit Kids uit tot de beste website. Het winnende team nam de prijzen woensdag 14 juni in ontvangst tijdens de finale in het Efteling Theater.

Winnende team en website
"Een website die er met kop en schouders bovenuit steekt", zegt de vakjury over de winnende website. Fit Kids laat kinderen zien dat het helpt om te bewegen, goed te eten en te ontspannen. "De informatie is volledig, de tekeningen zijn mooi en de rap is geweldig. Ze hebben de hoofdprijs verdiend, een schoolreisje naar het buitenland en een cheque van 500 euro voor de aanschaf van software", aldus juryvoorzitter Annet Kil-Albersen, voorzitter van Stichting Beroepskwaliteit Leraren (SBL). De website is door de hele klas (groep
8) gemaakt onder begeleiding van Anja Wormhoudt.

Vakjury
De vakjury heeft dit jaar vooral creatieve en interactieve websites beloond, zoals inzendingen met filmpjes, liedjes en tekeningen die kinderen zelf hebben gemaakt. Naast de hoofdprijs heeft de vakjury ook een eerste prijs, tweede prijs, derde prijs, coachprijs en speciale prijzen voor educatie, creatie en speciaal onderwijs uitgereikt. De vakjury bestaat uit deskundigen op het gebied van ICT en onderwijs.

Kinderjuryprijs
Elk jaar organiseert stichting De Kinderconsument in opdracht van ThinkQuest de kinderjury. Naast de volwassenenjury beoordelen ook kinderen de ingezonden websites. Met hun eigen criteria en hun eigen prijswinnaar. Dit jaar bestaat de kinderjury uit kinderen van groep 8 van basisschool van de St. Jozefschool uit Egmond aan de Hoef. Ook zij riepen Fit Kids uit tot beste website.

Finale
De finale van ThinkQuest Junior 2006 vond plaats op woensdag 14 juni in het Efteling Theater in Kaatsheuvel. Alle websites van de 40 finalisten zijn deze dag aan bod gekomen en de prijswinnaars zijn bekend gemaakt. De prijsuitreiking en een oorverdovend fluitconcert waren de hoogtepunten van de dag. De presentatie van deze dag was in handen van Martine Kruider van Schooltv-weekjournaal.

Alle ingezonden websites en informatie over de finale en de finaleteams zijn te zien op de website van ThinkQuest: www.thinkquest.nl.
de redactie