Politie Zuid-Holland-Zuid

14/6 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 14-06-2006 o persberichten district I

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond 13 juni een 42-jarige man uit Dordrecht aangehouden op het Rudyard Kipling-erf. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn 32-jarige vriendin. Na een woordenwisseling in huis zou het slachtoffer zijn geduwd, aan de haren getrokken, bedreigd en geïntimideerd. Zij heeft aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld.

VERDACHT VAN INBRAAK IN BOUWKEET
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond 13 juni een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Nassauweg. De politie kreeg een melding van een alerte burger die op de Maria Montessorilaan gadesloeg hoe een onbekende man met een helm op een bouwkeet openbrak en daaruit spullen stal. Toen de politie aankwam, werden ze aangesproken door twee alerte burgers. Die vertelden de agenten dat de onbekende man op een brommertje met aanhangwagentje was weggereden in de richting van de Laan der Verenigde Naties. Hij zou een aantal verkeersborden vanaf het bouwterrein hebben weggenomen. Het gaat om gele borden om omleidingen mee aan te duiden. De man werd aangehouden. De snorfiets met aanhangwagen en daarin gestolen borden werd in beslag genomen. Tijdens de insluiting van de verdachte op het politiebureau constateerden de agenten dat de verdachte rood doorlopen ogen had. Tevens bleken er meerdere volle blikjes bier in zijn rugtas te zitten. De verdachte moest een blaastest doen. Hieruit kwam een Alert, 285 ugl, naar voren.. Ook werden er diverse inbrekersgereedschappen bij hem aangetroffen. De verkeersborden was de man voornemens te verkopen. Hij is in verzekering gesteld.

VERDACHT VAN MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 13 juni een 43-jarige man uit Dordrecht aangehouden op het Buddinghplein. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin (42). De twee hebben een prille relatie. Bij een afspraak in het park aan het Tolbrugkamp ging het mis. De vrouw kwam ook nog een andere vriend tegen. De 43-jarige man werd jaloers. Nadat hij even weg was geweest, kwam hij terug, greep zijn vriendin bij de keel en duwde haar naar achteren. Op een gegeven moment liet hij haar keel los, gaf haar een klap in het gezicht en ging vervolgens weg. De politie werd ingeschakeld. Onderweg naar het politiebureau met het slachtoffer zagen de agenten de verdachte op het Buddinghplein. Hij werd direct aangehouden en ingesloten. De vrouw heeft aangifte gedaan.

BANG VOOR DE HOND
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 13 juni een 42-jarige man uit Dordrecht aangehouden op het Marisplein. De man trok een plastic speelgoed pistool op het moment dat hij zich bedreigd voelde door een hond. Hij zou het nepwapen op de hond hebben gericht. Een 20-jarige man uit Dordrecht liet zijn twee honden nietsvermoedend uit. De 42-jarige had het gevoel dat de een van de honden hem aan wilde vallen en trok het nepwapen. De 20-jarige man met de honden voelde zich bedreigd, mede omdat bij een dergelijk speelgoedwapen niet direct zichtbaar is dat het om een neppistool gaat. Het wapen is dan ook verboden omdat het voor afdreiging geschikt is. Het wapen is in beslag genomen. De 20-jarige heeft aangifte gedaan van bedreiging. De verdachte is ingesloten.

ONDERUIT
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 13 juni op woensdag 14 juni een 16-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op de Overkampweg. De politie reed tijdens de surveillance op de Overkampweg. Twee meiden van 16 jaar reden daar ook op een scooter. Ze reden zonder veiligheidshelm. De politie ging naast de scooter rijden om hen te laten stoppen. Dit had de 16-jarige bestuurster door. Ze remde af en stak achter het politievoertuig de rijbaan over. De agenten keerden en gingen er achteraan. De meiden werden tot twee keer toe verzocht te stoppen. Kort daarop ging de scooter onderuit. De twee 16-jarigen hadden beiden schaafwonden en hoefden niet voor behandeling naar het ziekenhuis. Ze verklaarden dat de scooter van een ander was. Beiden krijgen een bekeuring voor het niet voldoen aan een stopteken. De 16-jarige eigenaar van de scooter werd erbij gehaald. Het bleek dat dit een bekende veelpleger is. Het verzekeringsplaatje van de scooter bleek met een andere kleur verf te zijn overgeschilderd. De 16-jarige werd aangehouden. Op het politiebureau werd de scooter gecontroleerd. Het voertuig bleek niet voor te komen in het systeem van gestolen voertuigen. Wel bleek het voertuig onverzekerd te zijn en op de weg te rijden met een ongeldig plaatje. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt. De jongen krijgt zijn scooter terug op het moment dat hij binnen twee weken kan aantonen dat hij het voertuig heeft verzekerd.

BRAND
DORDRECHT Bij werkzaamheden aan een telefoonkabel in de Engelbrechtstraat is dinsdagmiddag 13 juni brand ontstaan. Een man was daar aan het werk. Hij verwarmde een mof om een kabel. Hierbij werd de gasleiding aangestraald waardoor deze knapte. Brandweer en politie kwamen ter plaatse. De brandweer koelde een woning en bluste een inmiddels brandende heg. Door het koelen ontstond er waterschade aan een van de woningen in de straat. Eneco kwam ter plaatse en sloot de leiding af. Na metingen van de brandweer waaruit bleek dat de situatie veilig was, werd de straat weer vrijgegeven. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.