KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

14-6-2006

EK Laser Radial Riccione - Italië (dag 3)

Geweldige dag voor het Nederlandse Team!

Met weinig maar een stabiele wind uit het oosten, wist Team Holland geweldige prestaties neer te zetten. In drie van de vier categorieën vonden de Nederlandse genoeg wind om goed te scoren tijdens de wedstrijden.

De jeugd jongens werd gedomineerd door Gijs Pelt, die voer een 1ste en een 2de plaats. Gijs zei:Ik was gewoon snel!, en coach Yannick voegde daar nog eens aan toe dat Gijs altijd zijn plan voor de wedstrijd perfect uitvoerdt...
Maarten Max Moerman (pas 15 jaar oud) had ook een mooie dag met tweemaal een top10 plaats.

Marit Bouwmeester was erg tevreden met haar resultaten bij de jeugd meisjes, waar ze een 3de en 6de plaats behaalde, in een veld met meisje die niets wegen, aldus Marit.

Maar de ster van de dag was Steven Le Fevre, die gewoonweg de wind kon ruiken en een geweldige bootsnelheid kon produceren! Eindresultaat van deze dag: 1,1,1!!
Zijn coach Mark Littlejohn zei: Ik ging gewoon relaxed zitten om zijn geweldige races te bewonderen! Wat een prachtige dag voor Steven.

Buiten dit succes houdt het team zich aan het advies van de coaches. De zeilers en coaches van Team Holland Project 2012 hebben dan wel een goede dag gehad maar moeten nog een lange weg naar het einde van de regatta. We moeten ons blijven focussen!

Team moeders koken heerlijk eten en de zeilers zullen slapen met de gedachte dat ze morgen weer goed moeten presteren!

Er wordt er weer weinig wind voorspeld.

Voor meer fotos en verslagen zie onderstaande link:

Internetadres: www.littlejohncoaching.com/p2012/news/radeuros.swf