Ingezonden persbericht


Media Alert

Lightroom Beta 3.0 voor Mac nu beschikbaar

Adobe brengt feedback van testers en additionele Raw-bestandsondersteuning samen in Beta-update

Amsterdam, 14 juni 2006 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ABDE) geeft een nieuwe Beta-versie uit van Adobe Lightroom, een geheel nieuwe workflow-oplossing voor digitale beeldbewerking. Met Adobe Lightroom kunnen professionele fotografen grote hoeveelheden beelden importeren, ontwikkelen en presenteren. Aan de hand van de feedback van fotografen die de vorige Lightroom Beta-versies hebben getest is de nieuwe versie voorzien van extra functionaliteit. Deze biedt meer controle over het exporteren van bestanden, het bestandsformaat en de resolutie. Bovendien is een verfijnde metadataselectie met print-output en RGB value readouts mogelijk voor een nog betere bewerkingsprecisie.

De Developer-module biedt nieuwe mogelijkheden zoals 'voor' en 'na' preview-tools en history features waarmee een fotograaf snel een eenvoudig overzicht heeft van alle wijzigingen en het formaat en de resolutie van geëxporteerde foto's beter kan beheren. Een nieuwe Web-module zorgt voor een rijke content-bewerkingservaring en live previews van HTML en Flash output. Andere features zijn resolutiebeheer in de Export-module, een extra Straighten-tool om problemen met camerastandpunten te corrigeren, Keyword-import en -export en de mogelijkheid om modulesettings van bepaalde collecties of shoots te bewaren. Met Auto Import of Hot Folder-ondersteuning kunnen fotografen automatisch beeldmateriaal toevoegen aan de Lightroom-bibliotheek van een specifieke directory.

"Wij zijn de testers van de eerste Beta-versies erg dankbaar en willen verdere betrokkenheid van gebruikers blijven aanmoedigen", zegt Dave Story, vice president of product development voor Digital Imaging bij Adobe. "Met behulp van de fotografengemeenschap zijn we een definitief product aan het ontwikkelen dat fotografen ook daadwerkelijk beter bedient in hun specifieke eisen. We zullen de kennis en het succes van het Beta-programma tevens gebruiken in de Beta-versie voor Windows die deze zomer uitkomt."

Met zijn modulaire en op taken gebaseerde omgeving levert de nieuwe Lightroom Beta-versie functies voor een complete workflow voor digitale fotografie. Voortbouwend op de toonaangevende Adobe Camera Raw 3.4-technologie, levert Lightroom nu meer dan 120 originele Raw-bestandsformaten. Nieuwe camera's die deze Beta ondersteunen zijn Canon EOS 30D, Epson R-D1s, Leaf Aptus 65 en Aptus 75, Olympus EVOLT E-330 en SP-320, Pentax *ist DL2 en Samsung GX-1S. Zodra beeldbestanden zijn geïmporteerd kunnen ze gepresenteerd worden via slideshows compleet met muziek, schaduweffecten, randen, Identity Plates en verschillende gekleurde achtergronden.

Tijdens Lightroom's Beta-periode worden modules en extra functionaliteit toegevoegd of gewijzigd, gebaseerd op de benodigdheden en prioriteiten binnen workflows van digitale fotografie.

Prijs en beschikbaarheid
Lightroom Beta 3.0 voor Macintosh OSX Tiger (10.4.3), een universele binaire applicatie die draait op zowel Power PC en Intel Macs, is beschikbaar als gratis download op de Adobe Labs Website: http://labs.adobe.com/technologies/lightroom. Aanbevolen systeemeisen zijn Macintosch OSX 10.4.3, 1 GHz PowerPC G4 processor, 768 MB RAM en 1024x768 resolutiescherm. De uiteindelijke versie zal eind 2006 worden uitgebracht. De Windows Lightroom Beta-versie is vanaf deze zomer beschikbaar als download. Meer informatie over prijs, systeemeisen en beschikbaarheid moeten nog worden vastgesteld.

Op 20 juni vindt er in de pressroom op Adobe Live! 2006 een persbriefing plaats in verband met de nieuwe Lightroom Beta 3.0. Tijdens de persbriefing zal Adobe de nieuwe Beta-versie presenteren en een update geven van alle Lightroom-ontwikkelingen. Adobe Live! 2006 vindt plaats op 20 en 21 juni in het Nieuwegein Business Center (NBC). Journalisten kunnen zich aanmelden voor Adobe Live! 2006 en de Lightroom persbriefing via LEWIS, +31 (0)40 235 46 00 Marisa Pumares, marisap@lewispr.com of Maud Geerbex, maudg@lewispr.com.

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2006 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Lightroom beta and Camera Raw are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com