Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 juni 2006

Gewonde bij verkeersongeval

Almelo

Een 19 jarige man uit Almelo raakte dinsdagmorgen 13 juni omstreeks 11.45 uur gewond bij een verkeersongeval op de Sluitersveldssingel in Almelo. Hij fietste op het fietspad van genoemde weg en stak op een gegeven moment de rijbaan over. Hij zag hierbij te laat dat een tractor met aanhanger naderde. Door vol te remmen sloeg de 19 jarige fietser over de kop en viel tegen de zijkant van de tractor aan. De bestuurder van de tractor, een 27 jarige man uit Kloosterhaar, week uit naar links en kwam op de vluchtheuvel tegen een verkeerszuil tot stilstand. De 19 jarige man werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-074349)

Motorrijder raakt gewond

Nijverdal

Dinsdagmiddag 14 juni vond omstreeks 13.10 uur een aanrijding plaats op de kruising Smidsweg/Molenweg in Nijverdal. Een 43 jarige motorrijder uit Nijverdal reed op de Smidsweg en wilde op genoemde kruising linksaf slaan. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een hem op de Smidsweg tegemoetkomende auto, bestuurd door een 36 jarige vrouw uit Rijssen. Gevolg was een aanrijding, waarbij de motorrijder gewond raakte. Hij werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-074425)

Politie houdt winkeldieven aan

Losser

Een medewerker van een winkel aan De Brink in Losser alarmeerde dinsdagmiddag 13 juni omstreeks 15.00 uur de politie. Personeel had even daarvoor twee mannen in de winkel zien lopen en herkende de twee als zijnde de mannen die op donderdag 1 juni jl. voor ongeveer E 2000,- aan cosmetica uit de winkel hadden gestolen. De medewerker gaf het signalement van de twee door en tevens een beschrijving van de auto waarmee zij waren weggereden. Op weg naar genoemde locatie zagen politieagenten uit tegenovergestelde richting een auto naderen op de Oldenzaalsestraat in Losser. Omdat deze auto voldeed aan de opgegeven beschrijving, keerden de agenten hun voertuig, reden achter de auto aan en lieten de bestuurder op de Koopsweg stoppen. In de auto zaten drie mannen. Nadat de agenten in de kofferbak van de auto een grote hoeveelheid goederen, waaronder cosmetica en een geprepareerde tas aantroffen, hielden zij de drie inzittenden aan: een 30 jarige uit Wapenveld, een 45 jarige uit Dronten en een 33 jarige uit Ter Apel. De drie zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De aangetroffen goederen, waarvan het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig zijn, zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van deze goederen. Of er die dinsdagmiddag uit de winkel aan De Brink ook goederen zijn weggenomen, is nog niet bekend. (06-074518)

Getuigenoproep

Enschede

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over een mishandeling die plaatsvond op zaterdag 10 juni jl. om 20.45 uur op de Boddenkampsingel in Enschede.

Een 56 jarige man uit Enschede loopt die avond vanuit het centrum in de richting van de Weerseloseweg. Bij de Tubantiasingel wil hij de weg oversteken. Het verkeerslicht voor voetgangers staat op groen en de man steekt over. Op dat moment wordt hij aangereden door een rode personenauto. Uit deze auto stappen vier jongens. Zij lopen naar de man toe waarna een woordenwisseling ontstaat. Een van de jongens trapt de man in zijn rug. Hij komt te vallen en loopt hierbij verwondingen op. De jongens stappen in hun auto en rijden weg.

De politie heeft naar aanleiding van deze brute mishandeling direct een onderzoek opgestart. Meerdere getuigen zijn gehoord, maar de jongens zijn nog niet opgespoord. Zowel het slachtoffer alsmede de getuigen spreken over vier jongens met een lichtgetinte huidskleur. Zij reden in een rode personenauto, vermoedelijk van het merk Peugeot.

De politie verzoekt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken contact op te nemen met de afdeling Enschede Noord. Deze is te bereiken via telefoonnummer 0900-9944 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Winkeldiefstal

Enschede

De politie hield op dinsdag 13 juni om 15.43 uur twee verdachten aan wegens diefstal uit een winkel aan de Noorderhagen in Enschede. De verdachten, een 32- en 45 jarige Enschedeër, hadden in de winkel drank uit de schappen gehaald. Personeel zag dat de 45 jarige de fles onder zijn kleding verstopte. De fles drank werd niet afgerekend, waarna beiden werden aangehouden. De 45 jarige kon na zijn verhoor het bureau met een transactie van 160 euro verlaten. De 32 jarige betreft een veelpleger en is daarom in verzekering gesteld en ter voorgeleiding opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-074530)

Dronken automobilist rijdt auto's aan

Enschede

Op woensdag 14 juni zag de politie om 01.00 uur een auto met hoge snelheid over de Maanstraat in Enschede rijden. Zij achtervolgde deze auto, die met hoge snelheid door de wijk reed. Op de Geministraat troffen zij de auto aan, vastgereden tegen twee geparkeerde auto's. De bestuurder was er te voet vandoor gegaan, maar werd kort daarna in een gangetje aangetroffen en aangehouden. De verdachte, een 33 jarige Enschedeër verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, maar kon uiteindelijk geboeid worden overgebracht naar het bureau.

De verdachte was niet in het bezit van een rijbewijs en de auto was niet verzekerd. Tevens werd alcoholgebruik bij de verdachte geconstateerd, hij weigerde echter medewerking aan de ademanalyse. De 33 jarige verdachte had nog een aantal boetes openstaan en is daarop opgesloten. De auto van de verdachte is in verband met recidive in beslag genomen. De twee geparkeerde auto's raakten bij de aanrijding beschadigd. Deze auto's zijn eigendom van 41- en 71 jarige Enschedeërs. De politie maakt de nodige processen-verbaal op.(06-074702)

Verkeerscontroles

Haaksbergen en Enschede

De politie hield op dinsdag 13 juni toezicht op de verkeersveiligheid in Haaksbergen en Enschede. In Haaksbergen controleerde de politie op de Hengelosestraat en bekeurde in totaal zeven automobilisten. 2x wegens mobiel telefoneren en 5x wegens het dragen van de autogordel. (06-074526)

In Enschede controleerde de politie tussen 09.30 en 16.00 uur op meerdere kruispunten in Enschede-West bij de verkeerslichten. De kruispunten werden geselecteerd naar het aantal aanrijdingen of naar klachten van weggebruikers en omwonenden. Het betroffen kruispunten gelegen aan de Haaksbergerstraat, Pathmossingel, Getfertsingel, Broekheurneweg, Burgemeester M van Veenlaan, Parkweg, Wethouder Nijhuisstraat, Westerval, Bruggertstraat en Burgemeester Jacobsstraat.

De verkeersdeelnemers werden op de controleplaats bekeurd. In totaal zijn 40 bekeuringen uitgedeeld. 14x negeren rood licht
20x niet dragen van autogordel 3x bromfietser zonder helm
2x niet handsfree telefoneren 1x auto niet verzekerd
(06-074535)

Op de JJ van Deinselaan in Enschede werd die dag van 15.30 tot 18.30 uur op snelheid gecontroleerd. De toegestane maximum snelheid is ter plaats 30 km/u. In totaal werden 175 automobilisten gecontroleerd in beide richtingen. Daarvan reden 47 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 km/u.

Daarnaast werden nog eens 9 bekeuringen uitgedeeld voor de volgend overtredingen: 4x bromfietser zonder helm
2x niet dragen van autogordel
1x geen bromfietscertificaat
1x niet kunnen tonen van een rijbewijs 1x rijden met gladde band

Politie onderneemt actie tegen autokrakers

Twente

De politie gaat de komende tijd in de kleinere plaatsen in het noordoosten en het noordwesten van Twente intensiever surveilleren en zet daarvoor extra personeel in. Reden van deze actie is de hausse aan auto-inbraken van de laatste maand. Vanaf 17 mei zijn autokrakers op grote schaal actief in Rijssen, Enter, Geesteren, Manderveen en Vasse. Het gaat daarbij in totaal om ruim honderd autokraken.

De politie wil ook de bevolking nadrukkelijk betrekken bij het signaleren van verdachte situaties. Zij roept de bewoners op bij verdachte situaties onmiddellijk de politie te bellen, zodat de politie ook direct daarop actie kan ondernemen. Dit is met name in de nachtelijke uren van belang.

Onder verdachte situaties vallen bijvoorbeeld: - het 's nachts op straat ophouden van mensen, bijvoorbeeld met een rugzak, die daar niet horen - het in de nachtelijke uren parkeren van vreemde auto's of auto's met een buitenlands kenteken

Daarnaast is het voor de opsporing van groot belang dat de sporen bij een auto-inbraak worden veilig gesteld. De politie verzoekt de betreffende aangevers met klem om niet zelf een onderzoek in hun auto in te stellen, waardoor mogelijke sporen verloren gaan. Deze sporen zijn belangrijk voor de bewijsvoering tegen verdachten en geven ook een beeld van de werkwijzen. Mogelijke overeenkomsten met soortgelijke zaken in andere regio's, waaronder het grensgebied in Duitsland, geven de politie meer inzicht en kunnen bijdragen tot het aanhouden van verdachten.

De politie wil met de genoemde actie de pakkans van vermeende autokrakers verhogen, maar ook de identiteit achterhalen van vreemden, die zich in de dorpen ophouden. Dorpsbewoners herkennen over het algemeen al snel wanneer iemand een 'vreemde bezoeker' is. Het is de bedoeling van de politie om de verdachten te traceren, te observeren om uiteindelijk tot aanhouding over te gaan.

De politie hoopt met extra inzet, aangevuld met hulp van de bevolking, een eind te maken aan de series autokraken.

Ageeth Doldersum en Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --