Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

maandag 12 juni 2006, persbericht nr. 03

PROGRAMMERING NORTH SEA ROUND TOWN COMPLEET

North Sea Round Town is de rand programmering van het North Sea Jazz Festival. Ruim twee weken staat de stad Rotterdam in het teken van jazz op tal van locaties met concerten, afterparty's en andere activiteiten. Helaas is het niet mogelijk om de volledige programmering toe te lichten in één persbericht. Zie onderstaande highlights van de programmering, een voorproefje van wat u kunt verwachten.

FOLDER GRATIS TOESTUREN
Ik wil u graag onze folder met volledige programmering, plattegrond met alle locaties en achtergrond informatie toesturen. Als u mij een e-mail stuurt met uw adres-gegevens, dan ligt de folder binnenkort op uw deurmat. Het is uiteraard ook mogelijk om de line-up per mail te ontvangen. @: manon@m-promotions.nl

HIGHLIGHTS PROGRAMMERING NORTH SEA ROUND TOWN

TENTOONSTELLING 'JAZZ IN NEDERLAND'
3 t/m 30 juli Centrale Bibliotheek · Aanvang: 16:00 uur · Entrée: gratis. Samengesteld door het Nederlands Jazz Archief..
Opening met 'Het Artvark Saxophone Quartet' woensdag 5 juli Jazz in Nederland is een bijzondere tentoonstelling over de geschiedenis van de Nederlandse Jazz. Met o.a. aandacht voor de beginperiode (van 1877 tot de dertiger jaren in de 20e eeuw), de oorlogsjaren, de jaren van bloei (1945-1960) en de huidige stromingen en jazz in Rotterdam. Het Artvark Saxophone Quartet opent de tentoonstelling met een swingend optreden.

WARMING UP CONCERT
zo 9 juli · Doelencafé · Aanvang: 13:00 uur · Entrée: gratis Cuban Spirits, Latin Jazz.
Cuban Spirits staat enerzijds voor het geloof in bepaalde "geesten" in de Cubaanse Santeria religie. De muziek die met deze van oorsprong Afrikaanse religie gepaard gaat klinkt nog altijd door in alle facetten van de Cubaanse muziek. Anderzijds staat het voor de bezieling waarmee deze muzikanten hun muziek benaderen. Tijdens dit concert wordt gezocht naar de ultieme crossover tussen Cubaanse muziek en Noord-Amerikaanse jazz.

OPENINGSCONCERT
wo 12 juli · Theater Lantaren/Venster · Aanvang: 21:00 uur · Entrée: ¤ 30,- / ¤ 25,- John Zorn Acoustic Masada
Om de muziek van Acoustic Masada te duiden, moet gedacht worden aan een muzieksoort die zich beweegt op een terrein waar de Joodse volksmuziek grenst aan het gedachtegoed van Ornette Coleman. Acoustic Masada is het topje van Zorns creatieve ijsberg. Acoustic Masada gaf een onvergetelijk concert tijdens het North Sea Jazz Festival 2005. Nu presenteert Lantaren/Venster deze bijzondere band in het kader van het North Sea Round Town programma.

JAZZ SESSIE
14, 15 en 16 juli · Dizzy Jazz Café · Aanvang 23:30 uur · Entrée: ¤ 12,50 Drie North Sea Round Town Sessions
Tijdens het North Sea Jazz Festival is Dizzy gastheer voor zowel lokale, nationale als internationale jazzmusici. Voor het publiek is dit de gelegenheid om hun favoriete artiesten in een ontspannen ambiance te zien en horen spelen. Zoals in alle grote steden, die een levendige jazzscene hebben, springt er wel een club uit, die de spil is waar alles om draait. In Rotterdam is Dizzy de plek waar al meer dan 30 jaar nationale en internationale optredens plaats vinden. De optredens weerspiegelen het hoge niveau van de Nederlandse jazzmusici en hun buitenlandse gasten.

JAZZ SESSIE
vr 14 juli · WaterFront · Aanvang: 24:00 uur. · Entrée: ¤ 7,00 Easy Aloha's met Benjamin Herman en David Kweksilber. Bas Albers en Gerard Janssen gaan al weer ruim een decennium door het leven onder hun gedeelde alter-ego Easy Aloha's. Het tweetal werd landelijk bekend door de kortstondige Easytune rage, scoorde een cult-hitje met het nummer Aloha en een samenwerkings-verband met Arling en Cameron. Het nieuwste album Cashmere Cat van de Easy staat bol van jazz-invloeden zoals samba, zwoele bossa nova, sferen uit India en het Oosten en andere warmbloedige exotica. Stil staan is geen optie tijdens dit optreden van de Easy Aloha's.

JAZZ LUNCHCONCERT
za 15 juli · De Laurenskerk · Aanvang: 15:00 uur · Entrée: ¤ 7,50, reductie ¤ 6,50 Eric Vloeimans - trompet, Jeroen van Vliet- orgel, Michael Moore - klarinet. 'Orgel Anders.'
Eric wordt algemeen beschouwd als een artiest in hart en nieren, door de combinatie van degelijk vakmanschap met flexibiliteit en improvisatie-talent, een drijvende kracht in vernieuwende muziek. Met de band Chazz speelde hij op internationale jazz-festivals, zoals het Ebu Jazz Festival en het North Sea Jazz Festival. Hij heeft gespeeld met wereldbekende jazz-musici, of ter herdenking van hen, zoals voor Chet Baker en Dizzy Gillespie. Naast zijn eigen bands is hij te horen in tal van bekende Nederlandse formaties, zoals Tony Overwaters Jazz in Motion, Pierre Courbois Jubilation, Michiel Borstlap Sextet.

JAZZ LUNCHCONCERT
zo 16 juli · Loungeterras Prachtig@ · Aanvang: 12:00 uur · Entrée: gratis Rotterdam Jazz Orchestra.'
Het orkest speelt nu al weer drie jaar elke maand in de Maashal van PRACHTIG® tijdens Salon du Jazz. Alles is groot aan deze formatie. De kwaliteit, het repertoire, de muzikanten, het talent, en ook zeker de formule. Het paradepaard van PRACHTIG® . Zaterdag op het North Sea zelf, zondag op het buitenpodium van PRACHTIG®. Een orkest dat zich kan meten met de groten uit de jazzscene en hoge ogen zal gaan gooien op het North Sea Jazz Festival. Een unieke kans om ze gratis en te aanschouwen.

North Sea Round Town
juli 2006.
Check voor volledige programmering: www.northsearoundtown.com

----------