Dienstenbond CNV

Principe akkoord CAO ARCADIS 2006
14-06-2006

Na drie onderhandelingsronden hebben wij met de directie van ARCADIS Nederland BV op 12 juni 2006 een principe akkoord over de nieuwe CAO bereikt.

Ondanks soms moeizame discussies kwam het overleg op 12 juni 2006 in een stroomversnelling. We hebben acceptabele afspraken gemaakt over de structurele loonsverhoging, over een structurele compensatie voor de bevriezing van de seniorendagen regeling en over een verschuiving van de 58+-naar een 60+-regeling.

Daarnaast hebben we een afspraak gemaakt over de invoering van een structurele winstafhankelijke uitkering die is vastgelegd in de CAO.

Over het onderwerp pensioen, waarover de vorige keer nogal wat te doen viel, heeft ARCADIS alleen nog gemeld, dat zij dit onderwerp zullen agenderen indien zij daartoe aanleiding ziet.

Voor de letterlijke tekst van het principe-akkoord (inclusief een paragraaf over employability), verwijzen wij u naar de bijlagen en/of de intranetpagina van ARCADIS.

U kunt uw stem uitbrengen over dit principe-akkoord per e-mail. CNV Dienstenbond legt dit akkoord met een positief advies aan u voor. Uw reactie zien wij graag voor 27 juni a.s. tegemoet.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf. Dat kan telefonisch (055 577 26 40) of per mail (w.burggraaf@cnvdibo.nl).

Bijlagen:
Principe-akkoord (pdf)

Concept CAO tekst employability