Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 23

Instellen stopverbod in de Melis Stokelaan

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten, in verband met de verkeersdoorstroom, een stopverbod in te stellen in de Melis Stokelaan op de hoek bij het pand Van Maerlantlaan 2 door het aanbrengen van een gele doorgetrokken streep over een lengte van 10 meter.
Dit besluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Gedurende 6 weken kunnen belanghebbenden hun bezwaren ten aanzien van dit besluit schriftelijk naar voren brengen.

Informatie: tel. 411 155.

Intrekking gehandicaptenparkeerplaatsen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gehandicaptenparkeerplaatsen naast de woningen aan de Brummelkamp 22 en de Tromplaan 42 te Harderwijk op te heffen.

De besluiten liggen tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Gedurende zes weken kunnen belanghebbenden hun bezwaren ten aanzien van dit besluit schriftelijk naar voren brengen.

Informatie: tel. 411 155.

Stopverbod Luttekepoortstraat

Het college van burgemeester en wethouders heeft in verband met de verkeersveiligheid en de verkeersdoorstroom, besloten een stopverbod in te stellen aan de noordzijde van de Luttekepoortstraat, tussen de Vitringasingel en de Kuipwal door het aanbrengen van een gele doorgetrokken streep.

Dit besluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het Stadhuis.Tot zes weken na publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren ten aanzien van dit besluit schriftelijk naar voren brengen.

Informatie: tel. 411 155.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 15 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:
Ter inzage van 8 juni 2006 t/m 22 juni 2006: - Wilhelminalaan 27: uitbreiden woning - Plataanlaan 20: overkapping

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. U kunt binnen de inzagetermijn schriftelijk of mondeling uw zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel. 411 352.

Informatie afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 19 lid 2 en 3 en art.17 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:

Ter inzage van: 8 juni 2006 t/m 20 juli 2006 - Doelenstraat 23: tuinhuisje - Markt 6: terrasparasols (voor 2 jaar)

De aanvragen en ontwerp-besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Stationslaan 106: uitbreiden woning - Zuiderzeestraatweg 187: uitbreiden woning - Oranjelaan 23: garage
- Cort van der Lindenlaan 42: uitbreiden woning - Mandenmakerstraat 99: vergroten woning - Clarendallaan 19: volière - Hierdenseweg 74: berging/garage

Er is een reguliere bouwvergunning verleend voor: - Bruggestraat 6, 8 en 10: veranderen amusementenhal

Er is een reguliere bouwvergunning 2e fase verleend voor: - Barbershopdreef 11en 13: 2 woningen (type 2 onder 1 kap)

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

Nieuwe vergunningaanvragen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Schaepmanlaan 1: uitbreiden woning - Jan van Nassaupark 11 t/m 49: zonwering - Musicaldreef 97: dakkapel - Doelenstraat 23: tuinhuisje - Stationslaan 37: tuinhuisje - Stationslaan 39: tuinhuisje - Donkerstraat 43: markies - Nassaulaan 50: carport - Rietgorsmeen 21: carport - Operadreef 9: schuur
- Laan der Verenigde Naties 11: carport

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Trombonedreef 26-28: schoolwoning - Duinweg 3: overkapping en berging - Zuiderzeestraatweg 96: winkel met woonhuis - Varenweg 5: overkapping en verbouwen garage - Strandboulevard Oost 12: afvoerpijp

Er zijn aanvragen om sloopvergunning ingekomen voor: - Weidemeesterlaan 6: schuurtje

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Intrekking milieuverguning

Bij de gemeente is een verzoek ingediend door K&K Paling en Zalm B.V. voor het intrekken van de milieuvergunning die is verleend voor het verwerken en roken van paling en zalm aan de Nobelstraat 44 te Harderwijk. De vergunning wordt ingetrokken in verband met het beëindigen van de bedrijfsactiviteiten.

Het intrekkingsverzoek en het intrekkingsbesluit kunnen tot en met 20 juli 2006 worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren. Tot en met die datum staat beroep tegen dit besluit open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, echter uitsluitend en alleen voor diegenen die ook tegen de aanvraag zienswijze hebben ingediend of aan wie niet kan worden verweten geen eerdere zienswijze te hebben ingebracht. Daarbij kan aan de voorzitter van deze afdeling worden verzocht om schorsing of een voorlopige voorziening tegen het van kracht worden van de vergunning.

Informatie: tel. 411 398.