Gemeente Hilversum

Ed List winnaar Rinus Schaap Prijs 2005

14 juni 2006
Ed List (50) is de winnaar van de Rinus Schaap Prijs 2005. Met deze prijs eert het Hilversumse gemeentebestuur jaarlijks de meest verdienstelijke vrijwillig(st)er in de sport.

Volgens de voordracht van tafeltennisvereniging Victoria is Ed's grootste verdienste dat hij erin slaagde om het Tafeltenniscentrum Hilversum aan de Vaartweg te realiseren. In dit gebouw vonden zes tafeltennisverenigingen onderdak en kreeg het Gymnasium twee nieuwe gymlokalen. Voordat het zover was bracht Ed List, ook nog roulerend voorzitter van Victoria, de verschillende partijen met succes bij elkaar. Dat waren auto-importeur Kroymans die aan de Soestdijkerstraatweg snakte naar uitbreiding, maar constateerde dat het Schildpadtafeltennishuis van Quick'32 in de weg stond, het Gymnasium, de gemeente en Victoria, dat in de verouderde Spelevaart haar wedstrijden speelde.

Sport-wethouder Jan Rensen zal op dinsdagavond 27 juni 2006 de Rinus Schaap Prijs uitreiken aan Ed List. Deze prijs bestaat uit twee delen. Het beeldje 'Het schaap met de vijf poten' is voor de vereniging Victoria waarvan Ed ook nog een van de roulerende voorzitters is. Zelf ontvangt hij een cadeau met een tegenwaarde van 250 euro. Het beeldje wordt vervaardigd door kunstenaar Ad Rommens. Ter ere van deze prijs organiseert Victoria een bijeenkomst, die op 27 juni 's avonds om half acht begint in het Tafeltenniscentrum Hilversum. Tijdens deze bijeenkomst zal tevens worden stilgestaan bij het overlijden van de naamgever van deze Prijs, Rinus Schaap.