Gemeente Aalten


14-06-2006
NIEUWE CENTRUMMANAGER VOOR HET CENTRUM VAN DE KERN AALTEN Met ingang van 12 juni 2006 is er voor de Stichting Ontwikkeling Centrumgebied Aalten (STOCA) een nieuwe centrummanager actief voor het centrum van de kern Aalten. Het gaat hierbij om de heer Harro Brinkmann, voormalig eigenaar van een boekwinkel in Aalten en voormalig lid van het bestuur van de RABO-bank in Aalten.

De heer Harro Brinkman

Met ingang van 12 juni 2006 is er voor de Stichting Ontwikkeling Centrumgebied Aalten (STOCA) een nieuwe centrummanager actief voor het centrum van de kern Aalten. Deze centrummanager heeft veelvuldig contacten met detaillisten, maar ook met de gemeente. Op 12 juni 2006 is hiervoor een overeenkomst getekend tussen dhr. Theo te Linde, voorzitter STOCA, dhr. Gerard Zomer, secretaris STOCA en de nieuwe centrummanager.

Het gaat hierbij om de heer Harro Brinkmann, voormalig eigenaar van een boekwinkel in Aalten en voormalig lid van het bestuur van de RABO-bank in Aalten. Daarnaast heeft hij jarenlang in het bestuur van de Federatie Aaltense Middenstand (FAM) gezeten. De heer Brinkmann is geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Aalten en heeft veel kennis van de (economische structuur) van Aalten. De STOCA is van mening dat hij met zijn kennis, kunde en ervaring de aangewezen persoon is voor de functie van centrummanager.

Het doel van het inzetten van een centrummanager is het verbeteren van het functioneren van de detailhandelsvoorzieningen en het creëren van goede toekomstmogelijkheden hiervoor in het centrumgebied van Aalten in de breedste zin. Ook vervult de centrummanager, een stimulerende en waar nodig adviserende taak waar het de betrokkenheid van ondernemers betreft bij de centrumplannen.

Er zijn een aantal bewegingen in gang gezet in het centrum van Aalten, die leiden tot een grote verbetering van (het aanzien van) het centrum. Het is van belang dat deze ingezette bewegingen doorgaan en goed worden begeleid. De STOCA en de gemeente achten een centrummanager, die kwalitatief goed werk levert daarbij onontbeerlijk, als onafhankelijke tussenpersoon voor alle partijen.

Het werkterrein van de centrummanager omvat de volgende aspecten: structuur van het winkelgebied, uitstraling van het winkelgebied, bereikbaarheid van het winkelgebied, verdere versterking van het kernwinkelgebied, een goede branchemix in het kernwinkelgebied, contacten onderhouden met belangenpartijen die winkelruimte zoeken in Aalten, overleg voeren met investeerders in het winkelgebied van Aalten, klankbordfunctie op diverse terreinen voor ondernemers zoals bv. a.s. bedrijfsbeëindiging, -uitbreiding of -verplaatsing, contacten met de gemeentelijke bedrijfscontact-functionaris Dianne Vriezen.

Wilt u contact opnemen met de centrummanager dan kunt u dit doen op telefoonnummer
0543 476521.