Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

14 juni 2006

Voorst - Aanrijding met letsel

Op dinsdag 13 juni 2006 vond op de Weg naar Voorst in Zutphen, een aanrijding plaats. Een motorrijder moest afremmen omdat voor hem een auto stilstond ivm afslaand verkeer. Tijdens het remmen ging hij met de motor onderuit waarbij zowel de motor als de bestuurder zelf tegen de stilstaande auto botsten. Gevolg was verwondingen bij de 48 jarige motorrijder uit Zutphen alsmede veel schade aan motorfiets en auto. De motorrijder is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Eerbeek - Verkeersongeval letsel

Een 25 jarige motorrijder uit Eerbeek toerde wat rond met twee van zijn vrienden. Hierbij kwamen zij ook te rijden over de Molenallee te Wilp. Op deze weg schrok de motorrijder kennelijk van de daar aanwezige flitspaal, trok de rem aan en kwam vervolgens te vallen met de motor. Ten gevolge van deze val brak de bestuurder een sleutelbeen en raakte zowel de kleding als de motor beschadigd. De bestuurder is overgebracht naar het ziekenhuis.

Bathmen - Zutphen - Voorst --Rijden onder invloed

Een 59 jarige inwoner van Bathmen moest op 13 juni 2006 om 12.45 uur op de Bloemersweg in Voorst tijdens een alcoholcontrole een blaastest doen. Deze viel voor hem ongunstig uit. Na verder onderzoek aan het bureau bleek de bestuurder 345 Ug/L (0,79 o/oo) te hebben genuttigd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hetzelfde lot onderging een 33 jarige inwoner van Terborg. Hij werd op 14/6 omstreeks 03.40 uur gecontroleerd op de N3124 in Zutphen en blies uiteindelijk 610 Ug/L (1,4 o/oo) Zijn rijbewijs werd ingevorderd.Ook tegen deze bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Een derde bestuurder, een 44 jarige inwoner van Voorst, reed op 14/6 omstreeks 04.00 uur over de Deventerweg in Voorst. Ook hij werd gecontroleerd en blies uiteindelijk 510 Ug/L (1,17 o/oo). Ook hij kan een bekeuring tegemoet zien.

Voorst - Diefstal personenauto

Een 18 jarige inwoner van Voorst heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn personenauto. De auto, een lichtblauwe Seat Ibiza, voorzien van het kenteken 41-JG-JR werd op 13 juni in de middaguren weggenomen van parkeerplaats de Paal in Voorst.

Twello - Wilp - Inbraken personenauto's

De politie heeft van een 27 jarige inwoner van Deventer aangifte opgenomen van inbraak in diens personenauto. De auto stond op een parkeerplaats aan de Duistervoordseweg in Twello. Uit de auto werd een polstasje met waardepapieren weggenomen.

Ook in Wilp, aan de parkeerplaats van de Molenallee is ingebroken in twee personenauto's. In beide gevallen werd een ruit ingeslagen en verdween de autoradio-Cdspeler. Een inwoner van Apeldoorn en een inwoner van Brummen deed hier aangifte van.

Lochem - Vernieling zonnewijzer

In de nacht van 10 op 11 juni is bij een woning aan de Larenseweg in Lochem een zonnewijzer van de sokkel gebroken en vernield. Rond 00.45 uur zag een getuige 3 knapen in de tuin rondlopen. Een 55 jarige inwoner van Lochem deed aangifte.

Voorst - Mishandeling

Op 13 juni 2006 rond 16.30 uur vond en mishandeling plaats op een recreatiegebied nabij Voorst. Tijdens een incident tussen twee jongens gaf een 17-jarige inwoner van Zutphen, een 19 jarige Apeldoorner, een zodanige klap dat deze met bloedneus naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Daar bleek zijn neus gebroken. De Zutphenaar is door de politie aangehouden en voor verder verhoor ingesloten.

Voorst - Naakt-rider bekeurd

Een 52 jarige inwoner van Enter is door de politie bekeurd omdat hij geheel naakt op een electro-fiets over het fietspad van de Bloemenksweg in Voorst ((Gld) reed. In de buurt ligt een naakt-recreatieterrein, maar de man was al of niet opzettelijk uit de koers geraakt.

Zutphen - Voorst - Verkeerstoezicht

Op de Bloemenenk in Voorst is op 13 juni 2006 een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden 3 bestuurders bekeurd terzake het niet dagen van de autogordel.

Tijdens een verkeerscontrole aan de Jan Vermeerstraat in Zutphen is voor een nader onderzoek een bromfiets uit het verkeer gehaald.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --