Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

14 Juni 2006

Winterswijk - Diefstal

Een onbekende man werd op 13 juni rond 16.45 uur door personeel van een supermarkt aan de Europalaan betrapt op diefstal van verzorgingsartikelen en bier. Hij liep met de spullen langs een onbemande kassa en werd daarop aangesproken door een medewerkster. De man maakte zich vervolgens uit de voeten en liet de goederen achter. De politie onderzoekt de zaak.

Groenlo - Winkeldief aangehouden door klant

Een 40-jarige man uit Groenlo werd op 13 juni rond 20.15 uur door een klant van een supermarkt aan Den Koem betrapt op diefstal. Hij liep met onbetaalde goederen langs een onbemande kassa naar buiten. De klant, een politieman in opleiding van het korps NO-Gelderland, zag dit, hield hem tegen en haalde winkelpersoneel erbij. Vervolgens werd hij door de politie meegenomen naar het bureau. De man had voor 9 euro aan goederen gestolen en ging met een boete van 130 euro naar huis.

Winterswijk - Dronken achter het stuur

Een 20-jarige automobilist uit Winterswijk, een beginnend bestuurder, werd op 14 juni rond 1.20 uur aangehouden aan de Jaspersweg in Winterswijk. Hij blies 0,93 promille en kreeg een proces verbaal.

Lichtenvoorde - Verstandelijk gehandicapte lastig gevallen

Een cliënte van de stichting De Lichtenvoorde is op Eerste Pinksterdag 's avonds lastig gevallen op de Markt. Een aantal jongens pestten haar en gooiden een sigaret tegen haar aan. Die avond waren er veel mensen op de Markt, omdat de Havenzangers optraden en er biertenten waren. De politie zoekt getuigen van dit voorval. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Winterswijk - autovelgen ontvreemd

Bij autobedrijf aan het Technopark in Winterswijk zijn in de nacht van maandag op dinsdag (13/6) acht autovelgen die onder twee nieuwe auto's zaten ontvreemd. Bovendien werden de ramen van die twee auto's vernield. De aluminiumvelgen met een totale waarde van meer dan E 1250,- De politie verzoekt getuigen die deze nacht in de omgeving iets verdachts hebben gezien dit te melden via 0900-8844.


---

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 52 ---- --