Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

14 Juni 2006

Apeldoorn - Biker pakt man met gestolen fiets Een politie-biker heeft dinsdagavond (13/6) een 44-jarige inwoner uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van heling van een gestolen fiets. De politievrouw trof de man tijdens haar bike-surveillance in het Mheenpark. Bij onderzoek bleek dat de fiets die de man bij zich had als gestolen gesignaleerd stond, omdat de eigenaar aangifte had gedaan. Omdat de man er te voet vandoor wilde gaan riep de politievrouw assistentie in en kon de man worden aangehouden. Op het politiebureau verklaarde hij dat hij de fiets enkele weken geleden in de binnenstad voor E 10 euro op straat had gekocht. De fiets is in bewaring genomen.

Apeldoorn - Fietsendief ingesloten

Na een melding dat bij een supermarkt aan Het Fort een fiets was weggenomen stelde de politie dinsdagavond (13/6) direct een onderzoek in, waarbij in een gemeenschappelijke ruimte van een wooncomplex aan de Linie de betreffende fiets werd aangetroffen. Aan de hand van het opgegeven signalement van de verdachte, kon de politie vervolgens ter plaatse een 53 jarige Apeldoorner aanhouden. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.

Apeldoorn - Man met gestolen brommer aangehouden

Een surveillerende politieman heeft dinsdagavond (13/6) op de Langeweg een 32 jarige inwoner van Apeldoorn aangehouden nadat bij bij controle bleek dat de brommer was ontvreemd. In november 2005 had de eigenaar aangifte gedaan. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij verklaarde de brommer van een onbekende te hebben gekocht.

Apeldoorn - Getuige belt politie - filmt verdachte De politie kreeg begin deze maand van een getuige keurig netjes filmbeelden aangeleverd van een verdachte man die op 1 juni j.l. 's nachts in de bosjes bij zijn woning met inbrekersgereedschap, enkele tassen en een moutainbike in de weer was. De bewoner belde de politie en legde in afwachting van diens komst de activiteiten van de verdachte man vast en stelde die beelden later beschikbaar. De verdachte, een 24 jarige Apeldoorner werd aangehouden en uit nader onderzoek bleek dat de man verantwoordelijk was voor twee autokraken in de maand mei en één in de nacht van 1 juni op de Oranjestraat, de Wielewaalweg en de Wiepkingstraat. Van de aangetroffen moutainbike en andere aangetroffen goederen kwamen geen aangiften binnen terwijl de politie alle reden heeft om aan te nemen dat ze van diefstal afkomstig zijn. Die goederen kunnen derhalve ook niet terug naar de eigenaar.

Winkeldiefstal

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een winkeldiefstal welke plaatsvond op 13 juni 2006 in een winkel aan de Imkersplaats in Apeldoorn. De verdachte, 52 jarige Apeldoorner, wist voor E 19,50 weg te nemen uit de winkel, maar werd betrapt en aangehouden. Na verhoor is de verdachte met een boete van 130 euro in vrijheid gesteld.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --