Gemeente Den Helder

14-06-2006 Te laat ingediende exploitatiesubsidies alsnog in behandeling Ieder jaar krijgen wij subsidieverzoeken voor zogeheten jaarlijkse en voortdurende activiteiten. Dit zijn exploitatiesubsidies voor verenigingen die hiervan bepaalde activiteiten kunnen betalen. Een aantal van deze subsidieverzoeken is echter te laat ingediend. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 30 mei besloten om deze verzoeken alsnog in behandeling te nemen.

Voor 1 april indienen
De regel is dat aanvragen voor een bepaald jaar ingediend moeten worden bij de gemeente vóór 1 april van het jaar ervoor. Dus voor subsidie voor 2007 moet de aanvraag bij ons vóór 1 april 2006 binnen zijn. Aanvragen die na die datum bij ons binnen komen, zijn niet-ontvankelijk. Dat betekent dat wij ze niet in behandeling kunnen nemen en dat er dus geen subsidie kan worden verstrekt.

Generaal pardon
Dit jaar is een klein aantal subsidieverzoeken te laat binnengekomen. Het college heeft besloten deze aanvragen nog éénmaal te accepteren. Dit generaal pardon geldt alleen voor aanvragen die zijn binnen gekomen na 1 april en vóór 30 mei 2006 (de datum van het besluit). Subsidieverzoeken voor 2007 voor jaarlijkse en voortdurende activiteiten die wij na 30 mei 2006 hebben ontvangen, blijven niet-ontvankelijk tenzij er zeer bijzondere redenen zijn om die niet-ontvankelijkheid op te heffen. Daarover neemt het college dan een apart besluit.

Rechtmatigheid
Subsidieaanvragen, maar ook andere zaken die met financiën te maken hebben, moeten aan rechtmatigheidseisen voldoen. Eenvoudig gezegd betekent dit, dat de gemeente handelt volgens afgesproken regels en procedures. Bijvoorbeeld de regel dat subsidieaanvragen voor een bepaalde datum ingediend moeten worden.

Vragen?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact op met de heer G. de Vroome, senior beleidsmedewerker van de afdeling Onderwijs, Welzijn en Sport, telefoon (0223) 678427 of via e-mail gdv@denhelder.nl.