BBL Company doet succesvolle duinboring

Bbl company

BBL Company doet succesvolle duinboring

Vanochtend heeft BBL Company een succesvolle boring verricht onder de Noord-Hollandse duinen. Door middel van een technisch gecompliceerde HDD-boring (Horizontal Directional Drilling) is een gat onder de duinen geboord, waardoor een leiding is getrokken. BBL Company maakte gebruik van deze techniek om het duingebied zo min mogelijk te verstoren. Deze derde boring verliep voorspoedig. De 500 meter lange leiding werd in een keer ingetrokken, met een snelheid van ongeveer 150 meter per uur. De leiding die onder de duinen doorloopt, vormt onderdeel van de 235 kilometer lange BBL (Balgzand Bacton Leiding).

BBL Company is een samenwerkingsverband tussen E.ON Ruhrgas Transport, Fluxys en de N.V. Nederlandse Gasunie. BBL Company legt een 36' hogedrukgasleiding aan tussen Nederland (Balgzand) en het Verenigd Koninkrijk (Bacton). Deze leiding zal gereed zijn op 1 december 2006. Het gas zal stromen van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk. In december start de BBL met twee compressoren; in maart 2007 treedt een derde compressor in werking. Samen leveren ze een capaciteit van 1.75 miljoen m3/uur.

Groningen, 14 juni 2006

Voor meer informatie over de duinboring kunt u contact opnemen met Hansch van der Velden (N.V. Nederlandse Gasunie), tel: +31 6 11 00 5550 of Desirée Dijkstra (N.V. Nederlandse Gasunie), tel: +31 6 11 00 5725. Op www.bblcompany.com treft u uitgebreide achtergrondinformatie aan over het BBL-project.