Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

14 juni 2006

Putten - Aanrijding Dorpsstraat 13 juni 08.58 uur Een 51-jarige bestuurder van een taxibusje verleende op de kruising Dorpsstraat-Engweg geen voorrang aan een 54-jarige fietster uit Putten. Als gevolg van de aanrijding raakte de fietsster gewond aan haar hoofd en arm. Ze werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Epe - Diefstal Kopermolenweg Van 9 op 10 juni De eigenaar van een ezelverhuurbedrijf deed aangifte van diefstal van een wegwijzerbord. Het witte bord met groene letters, 40 bij 60 cm groot, werd weggenomen uit de berm langs de Kopermolenweg in de nabijheid van het bedrijf.

Hierden - Brandje

Van Goorswegje 13 juni rond 17.25 uur Politie en brandweer kregen melding van een woningbrand. Bleek dat brand was ontstaan in een vetpan. Dat zorgde voor veel rookontwikkeling in de woning. De 33-jarige bewoner en een buurvrouw die polshoogte kwam nemen werden in het ziekenhuis behandeld omdat ze rook hadden binnengekregen. De brandweer zorgde dat de rook uit de woning werd geblazen en salvage is in kennis gesteld.

Ook in Ermelo werd een soortgelijk brandje gemeld in een woning aan de Telgterweg. De melding kwam 13 juni rond 18.27. Ook hier bleek een pannetje op het gas de oorzaak, in dit geval een pan met bakbananen die droogkookten en veel rook en stank veroorzaakte. De brandweer hoefde verder niet op te treden.

Elburg - Ongeval

De Wimpel 13 juni rond 20.47 uur Een 17-jarige jongen reed met zijn bromfiets en zonder helm over de Wimpel. Hij wilde kennelijk indruk maken op zijn buurtgenootjes en gaf extra gas. Daarbij kwam hij te vallen en liep hij stevige schaafwonden op aan gezicht en arm en klaagde hij over een pijnlijke knie. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

Oldebroek - Drankrijder botst

Zuiderzeestraatweg 14 juni rond 02.59 uur De politie kreeg aanvankelijk melding van geluidsoverlast. Een auto stond al geruime tijd in de berm flink gas te geven zonder van z'n plaats te komen. Ter plaatse zag de politie dat de bestuurder, een 63-jarige inwoner uit Epe, even daarvoor een paal omver had gereden, die nu midden op de weg lag. Iets later bleek dat diezelfde automobilist ook al een middengeleider op een andere kruising geraakt had. Omdat de man naar alcohol rook werd een blaasproef gevorderd. De man weigerde hieraan mee te werken., maar dat is ook strafbaar. De man werd aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de man al 10 jaar zonder geldig rijbewijs reed. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor doorrijden na aanrijding, rijden zonder rijbewijs en niet voldoen aan een vordering om een blaasproef af te leggen.

Harderwijk - Auto in het water

Strandboulevard 13 juni rond 20.39 uur De brandweer hield in de haven een duikoefening. Daarbij stuitten duikers op een Mercedes personenauto die op de bodem lag. Omdat niet direct duidelijk was of er iets in de auto lag is de auto uit het water getakeld. Uit onderzoek bleek dat de auto mogelijk al een jaar of 40 tot 50 in het water heeft gelegen. In de auto werd niets aangetroffen, er zaten ook geen kentekenplaten meer op. Het wrak is na onderzoek afgevoerd.

Vierhouten - Snelheidscontrole

Op de Nunspeterweg in Vierhouten is dinsdag 13 juni 2006, tussen 19,.00 en 21.15 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 490 passerende voertuigen reden er 73 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/h terwijl het een 60 km/h gebied betreft.

Wapenveld - Winkeldiefstal

De politie heeft op 13 juni 2006 in onderzoek ingesteld op een 36 jarige inwoner van Wapenveld. Deze man werd verdacht van winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Stationsweg aldaar. De man had een deel van de boodschappen op de lopende band gelegd en liep vervolgens met de winkelwagen langs de kassa, waarin nog goedeen lagen die werden afgerekend. De man is aangehouden en de politie maakt een proces-verbaal op. Hij is na verhoor voor een nadere procedure overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Einde persbericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --