Ingezonden persbericht


'IDS Scheer Soccer Performance' analyse WK-wedstrijden online

Business Process Management-pakket ARIS basis voor spelerevaluatie en wedstrijdanalyse op www.improveyourteamplay.nl

Leidschendam, 14 juni 2006 - Fanatieke voetbalfans binnen IDS Scheer hebben software van het Business Process Management-pakket ARIS aangepast om voetbalwedstrijden te analyseren. Op www.improveyourteamplay.nl zijn gedetailleerde analyses en evaluaties van wedstrijden van het WK voetbal 2006 te vinden. Normaal gesproken wordt ARIS Process Performance Manager gebruikt om bedrijfsprocessen te monitoren en te visualiseren. Door de software aan te passen, is de tool, omgedoopt tot IDS Scheer Soccer Performance, nu ook voor wedstrijdanalyses te benutten. De eerste wedstrijdanalyses, waaronder Servië Montenegro - Nederland, staan nu online. Daarnaast is op de website ook een diepgaande evaluatie van de beroemde finale van het WK 1974 te vinden.

Soccer Performance van IDS Scheer gaat meer dan 40 WK-wedstrijden analyseren. Op basis van de ARIS OrgAnalyzer-module evalueert een bekende voetbalexpert de confrontaties. De module visualiseert de verschillende tactieken en de aanvals- en verdedigingsscenario's van de deelnemende teams. Gebruikers kunnen met de controlecomponent van het ARIS-platform theoretische informatie van een team vergelijken met het daadwerkelijke wedstrijdverloop. Naast analyses van succesvolle combinaties is het ook mogelijk de prestaties van achter- en voorhoede en het middenveld, of van individuele spelers te volgen en te evalueren. IDS Scheer heeft hiervoor een Key Performance Figure-systeem ontwikkeld.

Op de Soccer Performance-portal van www.improveyourteamplay.nl is ook een interactief tournooi-blog opgenomen. Medewerkers van IDS Scheer met een grote liefde voor voetbal houden hier hun mening over bijvoorbeeld fouten, verkeerd beoordeelde passes en vrije trappen bij. De commentaren zijn opgenomen in het Nederlands, Engels en Duits. IDS Scheer werkt hiervoor samen met zijn mediapartner de Business Process Magazine.

"Het langverwachte WK voetbal valt samen met het Computer Science Year 2006. Dit is voor ons een mooie gelegenheid om te laten zien hoe ontwikkelingen op softwaregebied zijn toe te passen in de dagelijkse praktijk", zegt Wolfram Jost, lid van de Raad van Bestuur en directeur van de productdivisie van IDS Scheer. "De teams die strijden om de wereldtitel vertrouwen niet alleen op de individuele kwaliteiten van spelers, maar ook op teamwork. De analyse van wedstrijden en tactische keuzes tijdens het WK voetbal is meer dan interessant."

Over IDS Scheer
Softwareleverancier en consultancybedrijf IDS Scheer (Saarbrücken, Duitsland) ontwikkelt oplossingen voor Business Process Management. Met het ARIS Platform biedt het bedrijf klanten een geïntegreerd en compleet portfolio voor ontwerp, implementatie en optimalisatie van bedrijfsprocessen. De ARIS-toolset is onderdeel van het ARIS Platform en de meest gebruikte tool ter wereld voor procesmodellering. Door een strategisch samenwerkingsverband met SAP zijn de ARIS-tools en -methodes gestandaardiseerd voor het SAP NetWeaver-platform. IDS Scheer is in 1984 opgericht door August-Wilhelm Scheer en bedient vanuit eigen vestigingen en met partners momenteel circa vierduizend klanten in ruim vijftig landen. Wereldwijd werken meer dan 2.500 mensen voor IDS Scheer. In Duitsland behoort het bedrijf tot de top 10 van IT-dienstverleners. In Centraal- en Oost-Europa wordt IDS Scheer beschouwd als marktleider. Het bedrijf is genoteerd aan de TecDAX van de Frankfurt Stock Exchange en behoort tot de 110 grootste bedrijven in Duitsland (DAX110).

Ingezonden persbericht